Došao na hitnu u Hvar jer su ga ukočila leđa: "Rekli su da nemaju lijekova"

Ilustracija: Google Maps

ZAGREPČANIN Dino (podaci poznati redakciji) u nedjelju je došao na hitnu u Dom zdravlja u Hvaru jer ga je uhvatila bol u leđima, odnosno, kako sam kaže, leđa su mu se "ukočila", no na hitnoj su mu rekli da mu ne mogu pomoći jer da nemaju ništa od lijekova.

"Došao sam u Dom zdravlja na Hvaru i tamo su mi rekli da nemaju ništa. Pitali su me imam li sa sobom ampule s lijekom jer da oni nemaju ni voltaren ni apaurin i da mi ne mogu pomoći. Rekli su mi da si odem po nešto u ljekarnu, a meni je stvarno trebala pomoć jer su mi se leđa ukočila", ispričao nam je Dino, navodeći kako ne može vjerovati da je doživio nešto takvo.

Na hitnoj druga priča

Zvali smo hitnu u Domu zdravlja na Hvaru, no tamo su nam rekli da nam ne mogu davati izjave.

Kasno sinoć nam je stigao odgovor voditelja ispostave Hvar, Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

"Kontaktirao sam kolegicu koja je radila u nedjelju. Pacijent je odbio injekciju protiv bolova i želio je tablete, što je vjerojatno razlog da je spomenuta ljekarna. Tabletirani lijekovi se mogu izdati samo u ljekarni, a da je pacijent prihvatio ne bi bio nikakav problem da dobije terapiju u hitnoj u Hvaru", rekao je za Index dr. Ozren Đerek, voditelj ispostave Hitne medicine u Hvaru.

Dino inače živi u Zagrebu, a na Hvar je došao odraditi sezonu kao konobar u restoranu i nije očekivao da mu ondje neće biti dostupna medicinska pomoć ako je bude zatrebao.

Pročitajte više