Došao po osobnu u policiju, oni ga priveli i prijetili mu kaznom od 15 tisuća kuna

Screenshot: Nova TV

DOMINIK Kolobarić priveden je u policijskoj postaji u Zagrebu zbog kršenja mjere samoizolacije a da u njoj uopće nije trebao biti, piše Dnevnik.hr.

Kolobarić je prije tri tjedna tri sata čekao da preda zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice. Dok je čekao, pisao je poruku ženi preko mobitela, a tom trenutku s krova zgrade pao je komadić žbuke i razbio mu mobitel, što je i pokazao novinaru Dnevnika Nove TV Ivanu Čorkalu. Bio je to tek nagovještaj nadolazećih neugodnosti.

"Čekao sam dva i pol sata da bih podigao osobnu, došao na red na šalteru, predao broj, staru osobnu, gospođa je ukucala ime i prezime i rekla 'gospodine, vi morate ostati na licu mjesta, ne mrdajte jer ste u prekršaju'", kazao je Dominik Kolobarić.

"Ovo sam gledao u filmovima kad je neka nacionalna prijetnja"

O kakvom se prekršaju radi, nitko mu nije htio reći. No odjednom su se, kroz masu ljudi koji su čekali u redu, prema njemu krenula probijati dva policijska službenika te ga počeli odvoditi.

"Odvode me do ulaza gdje smo čekali trećeg policijskog službenika, da bi me odveli u postaju da naprave zapisnik i govore mi da sam prekršio mjeru samoizolacije i da mi prijeti kazna 15 tisuća kuna. Ovo sam gledao u filmovima kad je neka nacionalna prijetnja", i dalje je u nevjerici Kolobarić.

Problem je nastao u ponedjeljak, pri Dominikovom povratku iz BiH u Hrvatsku. Antigenski test mu je istekao, a na prijelazu u Vinjanima pušten je u zemlju uz obvezu da novi test napravi odmah po dolasku u Zagreb. To je učinio i poslao ga mailom.

"Oni su pročitali mail, nisu reagirali po tom pitanju i kako je ostao u pročitanom, nitko nije poduzimao ništa. Meni je ostala mjera samoizolacije jer netko u sustavu me stavio u samoizolaciju", kazao nam je.

Iz policije poručuju da se pravila moraju poštovati

Nakon svega toga jednostavno mu je rečeno da se može vratiti natrag, uzeti broj i čekati u redu. Kaže, nije bilo smisla da čeka dodatna tri sata u redu, a dodaje da mu se zbog cijelog incidenta nisu ni ispričali, već su mu poželjeli sreću.

Iz zagrebačke policije potvrđuju događaj i poručuju - pravila su pravila. Kažu, manja je greška iznova provjeriti nego riskirati unatoč tomu što tako oduzimaju nečije vrijeme bez pravog razloga. I u Zavodu za javno zdravstvo svjesni su da se pogreške događaju.

"Mislim da u svakom sustavu postoji mogućnost pogrešaka i mislim da se svatko trudi da se te greške svedu na minimum", zaključila je Sanja Kurečić Filipović iz HZJZ-a.

Jer i minimalni propust može dovesti do maksimalnih problema.

Pročitajte više