Doznajemo: Biciklist je prelazio Aveniju na semaforu kad je naletio motociklist

Foto: Pixsell, Index

DOZNAJEMO neke detalje teške prometne nesreće koja se jutros deset do devet dogodila na križanju Zagrebačke avenije i Ulice Hrvatskog sokola u smjeru zapada, u kojoj su poginule dvije osobe.

 

Policija je službeno objavila kako se nesreća dogodila u 8:48 te da su se sudarili motociklist i biciklist. Promet je Zagrebačkom avenijom, od Ulice Hrvatskog sokola do Rudeške ceste, bio u potpunosti prekinut do 11:45.

Poginuo je M.P.

Kako Index doznaje, motocikl Suzuki je vozio M.P., rođen 1997. godine. On je naletio na biciklista koji još uvijek nije identificiran, no radi se o muškarcu u šezdesetim godinama, otprilike.

Biciklist je prelazio Zagrebačku aveniju na semaforu kada je došlo do naleta motociklista.

Još nije poznato kome je u trenu nesreće bilo zeleno svjetlo na semaforu.

Od siline udara motor završio 150 metara dalje

Na pitanje HTV-a je li možda u pitanju bila prebrza vožnja Sanja Žugić Ćuk, zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, kazala je kako to zasad ne mogu reći. No, čini se da je motor vozio dosta brzo jer je nakon udara u biciklista završio 150 metara dalje, dok su oba tijela bila nedaleko od križanja na kojem je došlo do nesreće. Bicikl je završio na strani Zagrebačke avenije prema istoku.

Očevid još uvijek traje, a provodi ga Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s PU zagrebačkom. Nakon očevida policija će dati više informacija o nesreći.

 

 

 

 

 

Pročitajte više