Doznajemo: USKOK ozbiljno istražuje Kuščevićeve poslove, ispituje sve redom

Foto: Index/ FAH

IZ DVA izvora Index doznaje da se USKOK ozbiljno aktivirao u istraživanju brojnih afera u Nerežišćima o kojima su mediji pisali proteklih mjeseci, a rezultirali su odlaskom Lovre Kuščevića s mjesta ministra uprave.

Na razgovor s USKOK-ovim istražiteljima u Splitu proteklih su dana pozivani Nerežišćani koji su bili vijećnici u vrijeme Kuščevićeva načelničkog mandata. Kako doznajemo, istražitelje su najviše zanimali kriteriji po kojima je utvrđena lista osoba s pravom prvenstva otkupa POS-ovih stanova, a posebno činjenica da se na njoj, kao što je poznato, našao i Kuščevićev šogor kojemu je, uz to, Kuščević i sudužnik u kreditu.

Nadalje, istražitelji su se raspitivali i o procesu prenamjene zemljišta koje je Kuščevićeva supruga kupila dok je bilo poljoprivredno, a potom ga, nakon prenamjene, prodala zagrebačkoj Gold gradnji. Ona tamo već neko vrijeme gradi vile.

Prema našim izvorima, USKOK je više sati ispitivao i aktualnog općinskog načelnika Svemira Obilinovića. Zamolili smo ga za izjavu i dobili kratku SMS poruku: "Vjerujem da znate da vam o tome ne mogu pričati."

O ovome smo pitali USKOK, što je, naravno, bilo uzaludno, jer oni, službeno, ne daju informacije. Do Kuščevića nismo uspjeli doći, premda smo nazvali broj na koji se nekad javljao. Nije odgovorio ni na SMS.
 

Pročitajte više