Dr. Bergovec: Nalaz haaških liječnika o Bobetkovom stanju komplementaran našem

VODITELJ liječničkog tima umirovljenog generala Janka Bobetka dr. Mijo Bergovec, izjavio je danas da je mišljenje medicinskog tima Haaškog suda o Bobetkovom zdravstvenom stanju komplementarno nalazu hrvatskih liječnika, koji su također, ranije utvrdili, da Bobetko zbog zdravstvenog stanja ne bi mogao podnijeti put u Haag.

Bergovec je to Hini izjavio zamoljen da komentira izjavu glasnogovornice Haaškog tužiteljstva da ´po nalazu medicinskih stručnjaka general Bobetko ne bi mogao podnijeti put u Haag, pa nalog za uhićenje ne može biti proveden´.

´Svima koji su posljednjih mjeseci bili upoznati sa zdravstvenim stanjem generala Bobetka bilo je jasno da je on teško bolestan i da mu je potrebna trajna medicinska pomoći´, rekao je Bergovec dodajući da je mišljenje haaških liječnika tome potpuno komplementarno.

To je potvrda stručnosti hrvatskih liječnika i njihova nalaza zdravstvenog stanja generala Bobetka, dodao je.

Naveo je da o nalazu haaškog liječničkog tima službeno još nije obaviješten iz vladina Ureda za suradnju s Haaškim sudom, te da će nakon što tu obavijest dobije izvijestiti generala Bobetka.

Medicinski tim Haaškog suda prošloga je mjeseca u Zagrebu pregledao generala Bobetka (84) i svoje mišljenje predao tom sudu.

Bobetko je hospitaliziran 14. studenoga prošle godine.

Odvjetnik generala Bobetka, Bosiljko Mišetić izjavio je Hini da nije službeno obaviješten o nalazu haaških liječnika, te da stoga ne može komentirati izjavu glasnogovornice haaškog tužiteljstva.

Očekujem službenu obavijest suda putem hrvatske Vlade odnosno njezina Ureda za suradnju s Haaškim sudom, rekao je Mišetić.

Sud u Haagu generala Bobetka tereti za zločine počinjene tijekom

akcije Medački džep 1993. dok je obnašao dužnost načelnika

Glavnog stožera Hrvatske vojske.

Pročitajte više