Dragičević Veličković: Zgrožena sam što je Sutlić htio onemogućiti da sudjelujem u humanitarnoj akciji

NOVINARKA HTV-a Ivana Dragičević Veličković za Index je prokomentirala današnje obraćanje javnosti ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića.

"Ja sam, čini se, žrtva i u tome se slažem s ravnateljem" izjavila je novinarka za koju četvero svjedoka tvrdi da ju je Vanja Sutlić nazvao "četničkom kurvetinom" obrazlažući zašto novinarka HTV-a i "srpska nevjesta" ne bi smjela nastupiti u humanitarnoj akciji nacionalne televizije.

"Ponavljam i danas, odgovor oko navodne šovinističke izjave tražit ću jedino na sudu" poručila je Ivana Dragičević Veličković i dodala:

"Danas sam pak u najmanju ruku neugodno iznenađena, ako ne i zgrožena, jer je ravnatelj nakon 20 mjeseci, što također prvi put čujem, priznao kako je htio utjecati na urednike da se zbog disciplinskog postupka, koji se tada protiv mene vodio, spriječi moje sudjelovanje u humanitarnoj akciji HRT-a "Trudionica".

U toj akciji nekoliko mojih kolegica s televizije i žena iz javnog života koje su čuvale rizičnu trudnoću na odjelu bolnice u Petrovoj za koji se skupljao novac, a na kojem sam ležala i ja, trebale su podijeliti svoja iskustva i na taj način stimulirati javnost da telefonskim pozivom pomogne u obnovi toga odjela.

Ravnatelj je uredničku odluku da se meni, novinarki i djelatnici HRT-a ipak dopusti sudjelovanje u toj akciji nazvao namjernim omalovažavanjem vodstva HRT-a."

Pročitajte više