Žešći kaos u Marseilleu, gori supermarket. Gradonačelnik: Hitno šaljite još policije

Foto: Screenshot

Četvrti je dan nasilnih prosvjeda zbog smrti 17-godišnjeg tinejdžera Nahela M. kojeg je u utorak u Parizu ubila policija tijekom prometne kontrole. Najdramatičnije je noćas u Marseilleu gdje traju žestoki sukobi prosvjednika s policijom, nasilje, paleži i pljačke.

U Marseilleu je do 2 sata ujutro uhićeno oko stotinu ljudi. Gradonačelnik Marseillea Benoit Payan večeras je zatražio da se u taj grad hitno pošalju dodatne policijske snage.

"U Marseilleu su scene pljačke i nasilja neprihvatljive. Krajnje oštro osuđujem ove vandalske činove i pozivam državu da odmah pošalje dodatne snage za provođenje zakona", tvitao je ljevičarski gradonačelnik Benoit Payan.

Supermarket cijeli u plamenu

Nasilje je kulminiralo oko jedan sat iza ponoći kada je veliki supermarket Aldi cijeli završio u plamenu. 

Prefektura je za BFMTV potvrdila da je zapaljeni supermarket Aldija u Marseilleu isti onaj u koji se ranije zalijetao caddy te da je supermarket opljačkan, a onda zapaljen.

Iznad zapaljenog supermarketa dizao se visok plamen i gust dim.

Niz snimki nasilja

Inače, tijekom večeri i noći iz Marseillea stižu brojne snimke nasilja i pljački.

Na snimci koja se pojavila na društvenim mrežama, i uz koju se navodi da je snimljena u Marseilleu, vidi se eksplozija u tom gradu nakon koje se digao golem plamen. 

Na drugoj snimci vide se zapaljena vozila.

Na još jednoj snimci vidi se kako izgrednici pokušavaju razvaliti vrata zgrade burze.

Na jednoj od brojnih snimki vidi se kako policija nasilno skida čovjeka sa skutera u Marseilleu. Vide se i policijska oklopna vozila.

Na snimci za koju se također tvrdi da je nastala u Marseilleu vidi se kako netko motornom pilom razvaljuje ulaz u trgovinu. "Butici i bankomati se nastavljaju provaljivati u Marseilleu", stoji u objavi.

Na još jednoj snimci, navodno također iz Marseillea, čini se da ljudi odnose bankomat, stavljaju ga na motocikl i odlaze. 

Pročitajte više