Drniškog profesora pretukla trojica maloljetnika

IVICA RAMLJAK iz Siverića, 59-godišnji profesor u drniškoj srednjoj školi uputio je javni apel da ga se zaštiti od nasilnih maloljetnika, jer strahuje za svoj život. Naime, u petak su ga u večernjim satima trojica lokalnih maloljetnika pretukla i to zbog svađe oko vinograda.

Kako je Ramljak ispričao Slobodnoj Dalmaciji, 14-godišnjak i njegov 16-godišnji brat te njihov 15-godišnji prijatelj napali su ga nakon što im je prigovorio da su u noći sa 29. na 30. lipnja iščupali 17 panjeva u njegovom vinogradu te pobacali kolce i žicu.

Isti ga maloljetnik maltretira već duže vrijeme

"Pobjesnili su. Stali su me udarati nogama i rukama. Pao sam i u jednom trenutku izgubio svijest. Netko od susjeda je pozvao policiju. Prebačen sam u drniški Dom zdravlja, a odatle vozilom Hitne pomoći na Odjel kirurgije Opće bolnice u Šibeniku gdje mi je određena hospitalizacija. Iako trpim teške bolove, u bolnici, nažalost, ne mogu ostati nego samo povremeno dolaziti nekoliko tjedana jer ne mogu ostaviti majku samu u kući", ispričao je Ramljak, dodajući kako je s jednim od maloljetnika te njegovom obitelji i ranije imao problema jer je taj njegov bivši učenik pao razred.

Prije dvije godine ga je maloljetnik napao gađajući ga kamenjem. "Učinio je to na očev nagovor, a u vrijeđanju i omalovažavanju sudjelovala je i njegova majka. Ne zaštiti li me policija u Drnišu, potražit ću pomoć viših državnih institucija i potporu braniteljskih udruga. Ovakva situacija je neodrživa. Živim u stalnom strahu za vlastiti život i imovinu", naveo je Ramljak.

Policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti tučnjave u kojoj je Ramljak zadobio teške tjelesne ozljede - brojne hematome i nagnječenja rebara.

Pročitajte više