Drugi krug je put ka nestanku: Polančecov koncept - scenarij za gašenje škverova!

NIJE SE iz Zagreba presretan vratio šef Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić. Susret s novim ministrom gospodarstva Đurom Popijačem bio je veliko razočarenje. Ništa se nije promijenilo. Drugi krug prodaje škverova zadržao je koncepciju smijenjenog potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i po Šegvićevom mišljenju ne nosi ništa dobra.

"Ministre, vidimo se na rivi"

"Ovo je scenarij za gašenje škverova. Ako propadne i drugi krug, ide stečaj, pa likvidacija. To nećemo dozvoliti. Borit ćemo se do zadnjeg. Rekao sam ministru: Vidjet ćemo se na rivi", izjavio je za Index Šegvić.

"Europa nije tražila privatizaciju škverova, nego da se počnu primjenjivati europski standardi. Drugi krug ne može ići pod istim uvjetima kao i prvi. Pa i taj detalj, da će se prodaja objaviti 6. siječnja, na blagdan Tri kralja, dovoljno govori", kaže Šegvić.

Situacija je više nego ozbiljna. Splitski škver novih poslova nema na vidiku, ljudi u brodogradilištu pitaju se što će uopće raditi dogodine. Mnogima ovo smrdi na plansko gašenje Brodosplita, bez obzira hoće li drugi krug prodaje proći kao i prvi.

Pročitajte više