Drugi sastanak vladine radne skupine za članstvo u EU

RADNA skupina Vlade Republike Hrvatske za pripremu zahtjeva za članstvo RH u Europskoj uniji održala je u utorak, pod supredsjedanjem ministra za europske integracije Nevena Mimice i ministra vanjskih poslova Tonina Picule, svoj drugi sastanak, priopćeno je iz Ministarstva za europske integracije.

Na sastanku su dogovoreni daljnji koraci u pripremi zahtjeva za članstvo i njegovih priloga, među kojima će biti i nedavno konsenzusom usvojena Rezolucija HS o pridruživanju RH Europskoj uniji.

Kako je priopćeno, razmotren je i napredak u provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s naglaskom na ubrzanje reformskog procesa, predstojeće aktivnosti u odnosima RH i EU, kao i potreba kontinuiranog i koordiniranog lobiranja uoči i nakon predaje zahtjeva za članstvo. Zaključena je potreba daljnjeg jačanja aktivnosti u pripremi zahtjeva za članstvo RH u EU, kako bi se on mogao predati od kraja veljače sukladno rezoluciji Hrvatskog sabora.

Sastanku su, osim članova Radne skupine, prisustvovali i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Zdravko Tomac, predsjednik Odbora za europske integracije Mate Granić i predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju i Pododbora za suradnju s Europskim parlamentom Ivo Škrabalo.

Pročitajte više