Država daje 2 milijuna za kemijske i blokiće kako bi se hvalila obnovom

Foto: Epa

VLADA daje 2.1 milijun kuna bez PDV-a za potrebe promocije obnove uništenih kuća nakon potresa. Država će se tako promovirati blokićima, kemijskim olovkama...

Konkretno, javni natječaj je raspisao Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a projekti su: "Obnove obiteljskih kuća u vlasništvu RH" i "Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu RH, na potresom pogođenim područjima", u procijenjenoj vrijednosti od 2.160.000 kuna bez PDV-a.

Iz Ureda, uz javni natječaj, napominju kako su aktivnosti informiranja javnosti i vidljivosti projekta obvezni elementi svakog projekta koji se financira sredstvima EU fondova.

Što se sve nabavlja...

Nabavlja se zato 500 kemijskih olovki i blokova, 1000 zaštitnih platnenih maski za lice, 50 zaštitnih kaciga, 100 kabanica, 1000 mapa, 200 USB-ova i kišobrana, 250 platnenih vrećica...

Kako navode iz Središnjeg državnog ureda, "postupak javne nabave se provodi u okviru Programa Operativni program konkurentnost i kohezija, temeljem financiranja bespovratnim sredstvima iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, u Proračunu RH, na aktivnosti-kontu K-761080-4211/4511, izvor 563 (95.00% EU fondovi), izvor 12 (5.00% nacionalna sredstva) - Obnova nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji objekata u državnom vlasništvu".

Također, ističu i kako je svrha tih aktivnosti  prezentirati projekt, projektnu ideju, ciljeve i rezultate, podizanje svijesti javnosti, medija i dionika o ulozi Europske unije te objava činjenice da EU sufinancira projekt.

Rok za dostavu ponuda je 7. siječnja iduće godine.

Pročitajte više