Državljanin RH Peršen negira bilo kakvo sudjelovanje u prodaji srpskog Telekoma

Fabrizio Desilvestri, odvjetnik hrvatskog državljanina Zorana Peršena, pritvorenog u Italiji pod optužbom udruživanja radi čina krivičnog djela pronevjere, zatražit će u ponedjeljak od suca za preliminarnu istragu oslobađanje svog branjenika, piše u subotu list "Coriere dela Sera". L

Peršen je na ispitivanju, piše dnevni list, negirao bilo kakvu povezanost sa slučajem prodaje Telekoma Srbije i navodnim plaćanjem mita preko raznih računa, za što ga je optužio Igor Marini, koji se nalazi u zatvoru u Torinu.

Marini je čak kazao da ga je 57-godišnji ing. Peršen u hotelu "Sheraton" u Zuerichu napao i prijetio mu pištoljem.

Peršen to negira. "Marini je samo jedan lažljivac", rekao je Peršen tužitelju Brunu Tintu tijekm petsatnog ispitivanja.

Očekuje se da idućih dana bude upriličeno sučeljavanje Marinija i Peršena.

Marini je optužio čelnike talijanskog lijevog centra, koji su bili na vlasti 1997. na čelu s tadašnjim premijerom Romanom Prodijem, danas predsjednikom Europske komisije, za primanje mita u poslu kupoprodaje srbijanske telefonske kompanije, kada je talijanski Telecom kupio 29 posto dionica srbijanskog Telekoma za gotovo 900 milijuna maraka.

U međuvremenu, iz Švicarske su stigli i dokumenti kojima je Marini navodno trebao potvrditi svoje izjave. Dokumenti će biti obrađeni u u parlamentarnoj istražnoj komisiji od ponedjeljka, ali prema prvim, neslužbenim izjavama, čini se da na 1800 stranica nema potvrde ni o kakvom plaćanju mita.

Pročitajte više