Državna škola praktične robotike od 8. do 10. siječnja

Hrvatsko društvo za robotiku (HDR) sa zagrebačkom Željezničkom tehničkom školom priređuje od 8. do 10. siječnja petu školu robotike, koja se ove godine organizira kao druga državna škola robotike, jer su polaznici iz različitih hrvatskih krajeva, priopćio je danas HDR.

Škola je zamišljena kao radionica sastavljena od predavanja i praktičnih vježba iz robotike na kojima će tridesetak srednjoškolaca i profesora iz devet tehničkih škola i gimnazija učiti o konstrukcijima i načinu rada suvremenih industrijskih i mobilnih robota različitih namjena.

Budući da je program rada škole nastao na temelju proučavanja sadržaja i metoda rada sličnih seminara u svijetu, u školi će se primijeniti neki od svjetski najpoznatijih robota.

Središnji dio škole je robotički praktikum koji se sastoji od izradbe autonomnoga mobilnog robota "GrowBot" koji učenici u cijelosti sastavljaju i programiraju, a na kraju predstavnici svake škole dobivaju na trajnu uporabu.

Hrvatsko društvo robotike školom kani potaknuti zanimanje javnosti za robotiku, te posebice utjecati na srednjoškolsku izobrazbu u Hrvatskoj gdje je robotika vrlo slabo ili nikako prisutna.

Škola će se održavati u prostorima Željezničke tehničke škole, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Prve tehničke škole "Nikola Tesla" u Zagrebu.

Pročitajte više