Državni inspektorat zatvorio japanski restoran Tekka zbog drive-in usluge

Foto: Tekka Facebook

DRŽAVNI inspektorat danas je zatvorio zagrebački japanski restoran Tekka. Prema objavi na Tekkinoj Facebook stranici, razlog je drive-in usluga. 

Tekka je uvela drive-in još prije nekoliko tjedana. Vlasnik Mario Minder rekao je za Plavu kamenicu da su ga inspektori zatvorili zato što Tekka nema minimalne tehničke uvjete za drive-in.

Problem je u tome što inspektori nisu obavijestili restorane što su minimalni tehnički uvjeti za drive-in, a na upit Plave kamenice koji su to točno uvjeti, nisu odgovorili.

Plava kamenica piše kako je drive-in funkcionirao savršeno. "Automobil stane ispred restorana, a konobar sa svom zaštitnom opremom kupcima donosi hranu koju su od kuće naručili i kupe je u precizno dogovorenom terminu. Nema gužvi, nema guranja i nema nikakvog socijalnog kontakta", opisali su. Pitaju se zašto su onda inspektori zatvorili Tekku, dok McDonald’sov drive in nesmetano radi, premda se pred McDonald’som stvaraju puno veće gužve.

Osim drive-ina, Tekki je zabranjena i dostava idućih 30 dana.

"Ova odluka znači da ja u ponedjeljak moram poslati dvadeset ljudi na burzu. A Vlada tvrdi da se bori za očuvanje radnih mjesta u ugostiteljstvu", kaže Minder. 

Pročitajte više