Državno odvjetništvo istražuje Drpićeve kamatarske dugove i vezu s Karlovićem?

NAKON što je u medijima proteklih mjeseci u više navrata objavljeno kako je Dino Drpić poznavao Vilima Karlovića te kako je ovaj otkupio njegove dugove povezane s kockanjem, navodno je i Državno odvjetništvo odlučilo provjeriti ima li u tome istine.

Naime, kako piše Jutarnji list DORH je formirao spis i naredio istragu o tome.

Navodno je jedan od kamatara kojima je bio dužan bio i Vilim Karlović, koji je nedavno na Savici zbog duga u iznosu od 200 tisuća eura ubio svog kuma Adriana Čupića. Upravo se Karlović pokušao izvući iz opasnog zagrljaja svog kuma tako što je otkupio Drpićev dug, a izlazak iz začaranog kruga "kamatarenog kamatara" potražio je kod braće Mamić, zahtjevom da mu oni isplate 200 tisuća eura Drpićeva duga, ali su ga oni odbili.

Drpić i njegova supruga Nives Celzijus u više su navrata demantirali takve napise u medijima te ikakvu povezanost s Vilimom Karlovićem.

U DORH-u nisu htjeli htjeli potvrditi, ali ni demantirati vijest o tome da se istražuje taj slučaj. Naime, kako nam je rekla glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin državno odvjetništvo ne može davati podatke tko je pod istragom, a tko nije. Na izravan upit da umjesto toga komentira napise u medijima o navodnom postupanju DORH-a u ovom slučaju, glasnogovornica je bila rezolutna.

"Očigledno je novinar preko svojih informacija došao do tog podatka, no mi vam ne možemo reći je li on istinit ili nije", kazala je u kratkom telefonskom razgovoru Mihordin.

H.A.

Pročitajte više