Državno odvjetništvo istražuje strujni udar u NK Jadranu, predsjednik tvrdi - krivca nema!

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu provodi hitne istražne radnje protiv nepoznatog počinitelja zbog strujnog udara u prostorijama NK Jadrana u Kaštel Sućurcu. Pod tušem su prije tjedan dana teško stradala dvojica mladih igrača gostujućeg NK Neretvanca iz Opuzena.

"Nitko nije kriv"

Postoji, naime, osnovana sumnja da je nepoznati počinitelj propustio izvršiti dužni nadzor te održavati električne instalacije i uređaje u ispravnom stanju. Počinitelj je zasad još uvijek nepoznat, no istraga će se usmjeriti prema ljudima iz kaštelanskog nogometnog kluba, koji su bili zaduženi za održavanje.

Hrvoje Marušić, predsjednik Jadrana, nema ništa protiv istrage državnih tijela, no ističe kako odgovornih nema. "Za ovo nitko ne može biti kriv jer je probio grijač u starom kotlu. To je utvrdio vještak. Nije tu bila riječ o tome da je netko petljao po instalacijama ili nestručno spajao. Od prve spoznaje o nesreći, mi smo poduzeli sve da se kvar otkloni. Stavlja se novi kotao, a korištenja nema dok ovlaštena tvrtka ne izda atest", kaže Marušić.

Pročitajte više