Dubrovački HDZ optužuje: Matijašević želi nerede, ubojstva i Molotovljeve koktele

"HRVATSKOJ se sprema grčki scenarij", izjavio je čelnik HUS-a Ozren Matijašević i uzburkao duhove dubrovačkih HDZ-ovaca. Saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko - neretvanske županije Frane Matušić na konferenciji za novinare ocijenio je da sindikalisti Vladi prijete nasiljem!

"Pratili smo zbivanja u Grčkoj i dobro znamo što znači grčki scenarij. To je prijetnja ubojstvima, neredima, nasiljem, Molotovljevim koktelima i slično. A to istovremeno znači i kolaps turizma, koji se u Grčkoj još nije oporavio", kazao je Matušić pa se zapitao kome bi dobronamjernom tako nešto palo na pamet uoči turističke sezone.

"Želi li možda Matijašević da zbog njegovog grčkog scenarija tisuće ljudi koji rade u turizmu ostanu bez posla? Uostalom, situacija u Grčkoj nije usporediva sa stanjem u Hrvatskoj. Mi puno bolje stojimo nego neke razvijene države, poteze Hrvatske vlade pohvalili su i Svjetska banka i MMF koji predviđaju da će Hrvatska ove godine izaći iz krize", tvrdi Matušić.

Dubrovački HDZ-ovac ističe kako je najavljivanje nereda i pozivanje na grčki scenarij štetno i zbog pregovora s Europskom unijom. Matijaševića je optužio da je stranački pristran, te mu poručio da navuče dres SDP-a "pa će se za povjerenje građana nadmetati u ravnopravnoj političkoj bici".

Pročitajte više