Dubrovački i varaždinski HDZ zadovoljan izbornim rezultatima

GRADONAČELNICA Dubrovnika i predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Dubravka Šuica kazala je danas novinarima da su "birači prepoznali program HDZa, budućeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera, ali su prepoznali i naš dobar rad u Dubrovniku i Dubrovačkoneretvanskoj županiji što su nam i honorirali".

Izražavajući zadovoljstvo izvanrednim rezultatima HDZ-a, Šuica je kazala kako nema mjesta velikom slavlju i euforiji jer su u HDZ-u svjesni težine i odgovornosti budućeg rada. "Naša lista u X. izbornoj jedinici, gdje smo dobili 39 posto glasova, bila je dobro strukturirana i dobro pogođena, te možemo kazati da je HDZ postigao pun pogodak", naglasila je Dubravka Šuica uz koju će Dubrovačko-neretvansku županiju u Hrvatskom saboru zastupati i Branko Bačić i Luka Bebić.

Član Predsjedništva HDZ-a i novoizabrani saborski zastupnik 3. izborne jedinice Marijan Mlinarić na konferenciji za novinare u Varaždinu također je ustvrdio kako, usprkos sjajnoj izbornoj pobjedi HDZ-a, nema trijumfalizma, ni euforije, jer je pobjeda u politici tek početak mukotrpnog rada i velikih obveza.

"Neće biti revanšizma, no morat ćemo ispraviti nepravde prema ljudima koji su izgubili posao i položaj samo zato što su bili članovi HDZ-a", poručio je Mlinarić.

Vladimir Kurečić, predsjednik varaždinskog Županijskog odbora HDZ-a i novoizabrani saborski zastupnik, istaknuo je da je ta stranka pobijedila u 22 od 28 jedinica lokalne samouprave na području Varaždinske županije, u pet je bila druga, a u gradu Varaždinu treća. Istodobno, rekao je, na parlamentarnim izborima 2000.godine HDZ je u Varaždinskoj županiji pobijedio samo na području općine Visoko.

(Hina) hš/mzag dd

Pročitajte više