Dubrovčanin: Libertas vozio djecu u gepeku. Tvrtka demantira: Vozili su se stojećki

Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

DIO medija objavio je informaciju kako su djeca iz dubrovačkih naselja koja su se trebala voziti Libertasovim minibusom na liniji Bosanka-Pile danas vožnju provela u prtljažniku kombija za osam putnika.

Stanovnik naselja Bosanka u Dubrovniku je rekao da su se djeca vozila u gepeku Libertasovog kombija te je konstatirao da je to sramotno, opasno i protuzakonito.

"Djeca su se vozila u gepeku"

"Libertas je genijalno odlučio da je sasvim dovoljno poslati kombi za osam osoba da u 7:15 kupi djecu s Bosanke te ljude s Bosanke i Brgata. Posljedično toj briljantnoj ideji dogodilo da su se neka djeca od Bosanke do Ilijine glavice, preko Brgata i Dupca vozila - u gepeku!

Djeca nam idu u školu, stariji ljudi do grada, a iz Libertasa smatraju da je u 2023. godini, u jednom od najbogatiji gradova u državi i regiji skroz normalno da se netko od njih vozi u gepeku kombija! Ne samo da je sramotno, nego prije svega izrazito opasno i u potpunosti protuzakonito!

Uz to, zbog pretrpanosti neki uopće nisu ni mogli očitati pokaze pa će onda u sustavu Libertasa pisati da se jutros vozilo samo osam ljudi. Osim toga, vjerojatno ih više ni ne smiju očitati jer bi mogli biti u problemu kad bi u sustavu postojao dokaz da su u kombiju za osam prevozili 12-13 ili više putnika", govori stanovnik Bosanke, piše Dubrovački dnevnik.

Libertas: Nisu bili u gepeku, već su se vozili stojećki

Iz tvrtke Libertas su reagirali na tvrdnje u medijima. Kažu da je kombi za osam osoba bio poslan pogreškom te da se nitko nije vozio u gepeku, nego je dio putnika stajao tijekom vožnje.

"Nastavno na objavljenu informaciju u medijima ovim putem želimo demantirati kako su se djeca ili bilo koji drugi putnici na liniji broj 17 (Bosanka – Pile) vozili u prtljažniku vozila JGP Libertas. 

Uslijed tehničkog kvara vozila minibus, pogreškom dežurnog voditelja dnevne ispravnosti vozila, na navedenu liniju poslano je samo jedno kombi vozilo 8 + 1 te je dio putnika stajao na nogama, a što je suprotno pravilima struke budući u navedenom vozilu nisu predviđena stajaća mjesta. 

S obzirom na to da se radi o gruboj pogrešci dežurnog operativnog djelatnika isti će odmah biti sankcioniran. Ispričavamo se našim sugrađanima na ovoj neugodnosti koja je nastala isključivo nemarom", odgovorili su iz Libertasa, piše Dubrovački dnevnik.

 

Pročitajte više