dubrovnik: priznanja grada za 2003. godinu

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Dubrovnika vijećnici su prihvatili prijedlog dodjele javnih priznanja Grada za 2003. godinu.

Nagradu grada Dubrovnika za životno djelo dobio je posmrtno povjesničar, teatrolog i kulturni djelatnik Miljenko Foretić, koji je preminuo 24. prosinca prošle godine. Bio je glavni urednik časopisa Matice hrvatske Dubrovnik, a uredio je više od 50 različitih izdanja, knjiga i tematskih zbornika.

Nagrada za postignuća važna za Dubrovnik pripala je motornom brodu Postira, koji je tijekom prošle godine na liniji za elafitske otoke (Lopud, Koločep, Šipan) prevezao gotovo 200.000 putnika, a članovi posade dali su velik doprinos podizanju ugleda dubrovačkog turizma i olakšavanju života otočnog stanovništva.

Nagrada je pripala i Gradskoj glazbi Dubrovnik, koja je lani obilježila 160 godina djelovanja, te Jošku Radici za knjigu "Sve naše Dakse - hrvatski Jug u vrtlogu II. svjetskog rata i jugokomunističke strahovlade", koja je prošle godine izašla u izdanju Matice hrvatske Dubrovnik.

Priznanje počasnog građanina Dubrovnika dodijeljena je papi Ivanu Pavlu II, a dobitnicima će nagrade biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 2. veljače.

(Hina) hš md

Pročitajte više