Dubrovnik zatvara svoja vrata, povećavaju se cijene, a za domaće se uvodi "propusnica"

Foto: Facebook

PREVELIKI broj turista u Dubrovniku, posebno u špici turističke sezone i tijekom posjeta velikog broja cruisera, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić misli riješiti po uzoru na noćne klubove te povećanjem cijena.

Nakon određenog broja posjetitelja, nikome više neće biti dozvoljeno ulaziti u Grad sve dok netko ne napusti prostor, zamisao je dubrovačkog gradonačelnika s kojom je izašao pred novinare. Domaći bi imali propusnice pa za njih ta zabrana ne bi vrijedila, objasnio je Vlahušić.

"Da u Gradu u niti jednom trenutku ne bi bilo više od 8 000 ljudi kako preporučuje UNESCO, postavit će se na sva vrata od Grada i u Porat kamere koje će brojati ljude. Kad broj posjetitelja koji uđu u Grad bude 6.000 nitko više neće moći ulaziti. Građani bi trebali dobiti propusnice s kojima će se moći i kad je zabrana kretati po povijesnoj jezgri", najavio je danas dubrovački gradonačelnik Vlahušić prenosi dubrovniknet.hr.

Vlahušić kaže da bi se neke posjete staroj gradskoj jezgri trebale prije najaviti a tako i bolje rasporediti kako bi se smanjile gužve. Dubrovački gradonačelnik tvrdi kako je ova mjera zapravo spas za dubrovački turizam.

Druga mjera koja bi trebala doprinijeti je povećanje cijena. Naime Vlahušić kaže kako je Dubrovnik postao "prejeftina destinacija".

 

Pročitajte više