Dva dječaka u Grčkoj umrla nakon pet dana provedenih u liftu

GRČKA policija je od 28. svibnja tragala za nestalom dvojicom braće koji su na kraju pronađeni mrtvi u zaglavljenom liftu u nedovršenoj zgradi u gradu Orestiadu.

Šestogodišnji Aihan i osmogodišnji Amet Ceribasi umrli su nakon pet dana provedenih u liftu od gladi i dehidracije. Policija je privela oca koji ima još osmero djece i još jedan par te ih se sumnjiči da su upravo tom paru prodali nesretne dječake, javlja AP. O slučaju prodaje su grčki mediji već izvještavali. Policiji je to potvrdila i majka dječaka. "Imamo ih desetero, mogli  smo dati dvoje", kazala im je.

U liftu proveli i do devet dana?

Njihova tijela nađena su u zaglavljenom liftu između četvrtog i petog kata, nakon što je jedna žena policiji dojavila da je u blizini lifta osjetila čudan miris. Šef policije kazao je novinarima da su dječaci pronađeni goli, no na njima nisu pronađene vidljive ozljede, kao ni tragovi seksualnog zlostavljanja.

 "Na njihovim tijelima nisam primijetio nikakve vidljive ozljede, mislim da djeca nisu imala tri dana ništa za jesti. Moguće je da su u liftu možda proveli čak i do devet dana", kazao je mrtvozornik Pavlps Pavlides.

Krivci - roditelji?

Prozorčić na liftu je bio slomljen i njihove hlače, zajedno s cipelama pronađene su na katu ispred lifta. Policija sumnja da su djeca slomila prozor i bacala odjeću u nadi da će na taj način privući nečiju pažnju. Još nije poznato kako su se uspjela zaglaviti u liftu.

"Toliko je neodgovorenih pitanja u ovom slučaju. Ova djeca su vjerojatno vrištala, no kako ih nitko nije čuo? I kako se lift uopće zaglavio? Je li ih netko gurnuo u njega, ili su se se igrali u zgradi pa slučajno zaglavili", izjavio je jedan policajac koji radi na slučaju. Policija je uzela u obzir mogućnost da su roditelji možda samo uzrokovali smrt svojih sinova jer su se prepali medijske pozornosti oko prodaje djeteta.

J.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više