DVA NOVA VATROGASNA VOZILA ZA RIJEČKE VATROGASCE

Predstavnici jedinica lokalne i područne uprave i samouprave Primorskogoranske županije predali su danas Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici grada Rijeke dva nova vatrogasna vozila vrijedna oko 235.000 eura.

Nova, najsuvremenija vatrogasna vozila, sufinancirali su županijska uprava, gradovi Rijeka, Bakar, Kreljevica te općine Kostrena, Čavle, Klana, Viškovo i Jelenje.

Vozila će biti u uporabi u Primorsko-goranskoj a po potrebi i u drugim županijama.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je da će gradska uprava do 2009., na temelju ugovora s Vladom, sufinancirati nabavu još devet novih vatrogasnih vozila i u opremanje vatrogasnih postrojba uložiti još oko 30 milijuna kuna.

Podsjetio je da je grad Rijeka u prošlih nekoliko godina sufinancirao nabavu ukupno devet vatrogasnih vozila.

Nakon primopredaje vatrogasnih vozila predstavljene su nove vatrogasne autoljestve, vrijedne oko 1,3 milijuna kuna. Financirane su iz državnog programa za opremanje vatrogasnih postrojba i sufinancirane iz riječke gradske uprave.

Nazočnima su predstavljeni i novouređeni prostori upravne zgrade Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke, u kojima će biti smješteni djelatnici gradske i županijske vatrogasne postrojbe.

(Hina) xhšup ysp

Pročitajte više