Dječaci (10 i 13) u Srbiji brutalno pretukli čovjeka (75). Umro je nakon tri mjeseca

Ilustracija: Armin Durgut/PIXSELL

75-GODIŠNJI umirovljenik iz sela Tovariševo, u općini Bačka Palanka, preminuo je od posljedica teških ozljeda koje su mu prije tri mjeseca nanijela dvojica maloljetnika, 10-godišnjak i 13-godišnjak. Rođaci preminulog naglašavaju kako su ga maloljetnici ubili, ali da obitelj o tome još nije dobila nikakav službeni izvještaj, piše Nova.rs.

"Prebili su ga 14. travnja, na pravoslavni Veliki petak, a na Uskrs je pao u komu i prebačen je na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške ozljede glave i pluća. Nismo gubili nadu da će se nekako, ipak, oporaviti, pa smo ga smjestili u toplice u Melencima. Tamo su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu, nažalost, nije bilo spasa", ispričao je za Novosti Dušan Jovanov, bivši direktor škole u Tovariševu. 

"Nećemo tek tako prihvatiti da je ugašen jedan ljudski život"

Njegova obitelj se brinula o ubijenom čovjeku jer je on ujak njegove supruge. "Pretučen je zato što je maloljetnim nasilnicima rekao da nema novca, koji su tražili od njega. Pričekali su ga kad se vraćao iz prodavaonice, a jedan od njih, kažu da je to bio mlađi, udario ga je kamenom u glavu. Kad je pao, šutirali su ga po glavi i prsima. Ležao je u lokvi krvi kad su stigli policija i liječnici", dodao je.

Mještani tvrde da je stradali muškarac bio miran čovjek koji nije ulazio u konflikte. Dodaju kako su dvojica maloljetnika, odgovorna za ovaj fizički napad, nakon toga još dvaput napala ljude u selu. Navodno se radi o djeci iz sedmeročlane obitelji koja se u Tovariševo doselila iz Novog Sada nedugo prije napada. 

"Obitelj se odselila, ne zna se gdje je stariji nasilnik, a mlađi je, navodno, smješten u neku ustanovu u Novom Sadu. Sve je to neslužbeno, a mi čekamo pismeni izvještaj nadležnih institucija jer nećemo prihvatiti da je tek tako ugašen jedan ljudski život", zaključio je Jovanov. Nakon napada dvojica maloljetnika su identificirana, a protiv jednog od njih podnesena je kaznena prijava zbog djela teške tjelesne ozljede.

Pročitajte više