Dvojica mladića prije 4 godine krali boce pića. Sada će u zatvor na dvije godine

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI

DVOJICA mladića u ožujku 2019. godine ukrala su alkoholna pića u prodavaonici u Pribislavcu. Zbog toga će sada u zatvoru provesti dvije godine odnosno jednu godinu i dva mjeseca. 

Sud se žalio na preblage kazne

Mladići koji su 1999. godište tog su dana iz trgovine uzeli više boca alkoholnih pića i krenuli prema izlazu bez plaćanja, a kad ih je prodavačica pokušala zaustaviti, snažno su je odgurnuli i pobjegli s ukradenim predmetima. Općinski sud u Čakovcu najprije je osudio prvookrivljenika na kaznu zatvora od jedne godine i četiri mjeseca, a drugookrivljenika na kaznu zatvora od osam mjeseci.

No sada je Županijski sud u Puli usvojio žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu i preinačio odluke o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu. 

Županijski sud u Puli je, prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva, utvrdio da je prvostupanjski sud izrekao okrivljenicima preblage kazne pa je osudio prvookrivljenika na kaznu zatvora od dvije godine, a drugookrivljenika na kaznu zatvora od jedne godine i dva mjeseca.

Pročitajte više