Dvojica muškaraca u Zagrebu više puta krala po dućanu, dobili 10 mjeseci zatvora

Foto: PIXSELL, Slaven Branislav Babić

Dvojica muškaraca u Zagrebu su osuđena na 10 mjeseci zatvora jer su u više navrata iz trgovine krala robu vrijednu oko 400 eura, prenosi Danica.

Županijski sud nakon žalbe ublažio im je kazne koje im je bio izrekao Općinski kazneni sud u Zagrebu. Tako je jedan dobio 10 mjeseci bezuvjetno i 12 mjeseci uvjetno, a drugi 10 mjeseci bezuvjetno.

“Prvostupanjski je sud pravilno ocijenio sve olakotne okolnosti na strani okrivljenika, i to njihovo priznanje počinjenja djela, koje je počinjeno iz nužde da se osiguraju sredstva za život i smanjenu ubrojivost u vrijeme počinjenja djela. No, i otegotne okolnosti, i to raniju višestruku osuđivanost optuženika za istovrsna kaznena djela, upornost i izraženu kriminalnu volju”, naglasio je Županijski sud ovih dana u pravomoćnoj presudi.

Dosuđeno je također da dotičnoj trgovini u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude moraju podmiriti štetu od 390 eura. Pitanje je hoće li to moći učiniti s obzirom na to da su socijalni slučajevi. Sve tri krađe proveli su u lipnju prošle godine. Nakon treće krađe policija ih je vrlo brzo otkrila s obzirom na to da su ih snimile sigurnosne kamere. Na sudu su rekli kako su se na to odlučili jer nemaju za život.

Pročitajte više