Dvojica sa snimke tvrde da nisu sudjelovali u pokolju na Ovčari

NA BEOGRADSKOM Specijalnom sudu za ratne zločine nastavljeno je suđenje za ratne zločine na Ovčari pored Vukovara počinjene u jesen 1991. godine, javlja beogradski B92.

Na današnjem je ročištu prikazana video-snimka vremena trajanja oko jedne minute na kojoj se vide dvojica optuženika za zločine na Ovčari. Na snimci se vidi i Željko Ražnatović Arkan, ratni zapovjednik Srpske dobrovoljačke garde koji je 15. siječnja 2000. ubijen u Beogradu.

Riječ je o snimci koju je beogradski sud dobio od Haškog suda (MKSJ), a na njoj se vide optuženici Milan Lančužanin i Predrag Dragović snimljeni u Vukovaru 20. studenog 1991. Lančužanin je rekao da se na snimci stvarno vidi on, ali je rekao da je snimka montirana, jer da je snimljena 19., a ne 20. studenog 1991.

Također je rekao da je snimka montirana za potrebe Haškog suda odnosno za potrebe suđenja Vojislavu Šešelju.

Sporan datum snimke

Predrag Dragović je potvrdio da se on stvarno vidi na snimci, ali je ustvrdio da je snimka nastala 10. studenog 1991. Time se, jednako kao i Lančužanin, brani da se 20. studenog - kada je na Ovčari pobijeno preko 200 hrvatskih civila i vojnih zarobljenika - nije nalazio na Ovčari.

Za zločin na Ovčari optuženi su Miroljub Vujović, Stanko Vujanović, Jovica Perić, Ivan Atanasijević, Predrag Madžarac, Milan Vojinović, Predrag Milojević, Vujo Zlatar, Goran Mugoša, Đorđe Šošić Miroslav Đanković, Nada Kalaba, Slobodan Katić, Marko Ljuboja, Milorad Pjecih te Milan Lančužanin i Predrag Dragović.

R.I. 
Foto: CWWPP

Pročitajte više