EasyJet smanjio gubitak, skočile rezervacije za ljetna odredišta

Ilustracija: Unsplash

Britanski zrakoplovni prijevoznik EasyJet izvijestio je o manjem gubitku u prvoj polovici poslovne godine, istaknuvši kontinuirano snažnu potražnju i skok rezervacija za ljetna odredišta.

Procjenjuju da su u šestomjesečnom razdoblju, zaključno s ožujkom, poslovali s gubitkom u rasponu od 405 milijuna do 425 milijuna funti (459 milijuna do 482 milijuna eura). U istom razdoblju prošle poslovne godine iznosio je 545 milijuna funti.

Avioprijevoznici tradicionalno lošije posluju u zimskoj polovici godine. Prihod je na razini grupe poskočio 80 posto, na 2.7 milijardi funti.

Izvršni direktor kompanije: Trebali bismo normalno poslovati unatoč štrajkovima

Neto dug smanjio se s 1.1 milijarde funti na kraju prosinca na 200 milijuna funti na kraju ožujka, ističu u izvješću objavljenom u utorak, upozorivši ipak da su im troškovi porasli zbog poskupljenja goriva i snažnijeg dolara.

Kapaciteti su im od siječnja do ožujka porasli za 40 posto, a za Uskrs kompanija je realizirala gotovo sve zakazane letove, unatoč štrajkovima u Francuskoj. EasyJet bi trebao i dalje normalno poslovati, unatoč štrajkovima, rekao je izvršni direktor Johan Lundgren.

"Nastavak snažnog rasta rezervacija"

U ljetnim mjesecima poslovanje s organizacijom putovanja trebalo bi porasti za 60 posto, procjenjuju u EasyJetu, a Lundgren ističe skok rezervacija za tradicionalna ljetna odredišta kao što su Malaga, Mallorca, Alicante i Faro.

"Bilježimo nastavak snažnog rasta rezervacija za ljeto jer je klijentima prioritet potrošnja na putovanja", rekao je Lundgren.

Europski zrakoplovni prijevoznici izvijestili su o velikom broju rezervacija za ljeto unatoč visokoj inflaciji i neizvjesnim gospodarskim izgledima, napominje Reuters.

Pročitajte više