Ekskluzivno: Imamo telefonske ispise Dijane Čuljak, Grbiću u pet dana poslala 133 poruke

REDAKCIJA Indexa u posjedu je ispisa telefonskih računa Dijane Čuljak, koji pokazuju koliko učestalo je kontaktirala s ravnateljem policije Oliverom Grbićem. Samo u prva tri mjeseca ove godine, HTV-ova novinarka i ravnatelj policije razmijenili su više stotina SMS-ova, pojedinih dana i više od pedeset, a dio prepiske, koji možete pogledati u galeriji, događao se i u gluho doba noći. 

Tako je govorila Čuljak: Kao politička novinarka s Grbićem povremeno ručam i pijem kave

Nakon što je tjednik Aktual u utorak objavio da su Čuljak i Grbić u ljubavnoj vezi, i da se na taj način sabotiraju policijske istrage protiv HTV-ove novinarke o tajnom suvlasništvu u agenciji Moira (koja je HTV-u prodavala usluge), kao i o njenim poslovnim angažmanima s Fimi-medijom, Čuljak je izjavila sljedeće.

"Kao politička novinarka, ja s Grbićem ručam i pijem kave, kao uostalom s mnogim drugim državnim službenicima i političarima. To mi je to u opisu posla, a sve drugo je nonsens. Na stranu ljubavna afera, ima tu nekoliko stvari koje su ozbiljno utužive", rekla je početkom tjedna HTV-ova novinarka, dodajući da će zbog teksta o aferi s Grbićem prvi put u životu tužiti neki medij.

Pet dana, 133 SMS-a

No, ispisi računa dokazuju  da su novinarka i prvi policajac u državi samo od 3. do 8. ožujka izmijenili 133 SMS-a! To ne bi bilo toliko zanimljivo da se ne radi o urednici koja je potpisivala Dnevnike s prilozima o Grbićevom sukobu s Polančecom i Linićem te ravnatelju policije koji bi trebao biti objektivan u eventualnim istragama protiv Čuljak.

"Ne želim komentirati ispise telefona. S Oliverom Grbićem sam u prijateljskom odnosu, a ako se priroda tog odnosa ikad promijeni, o tome ću navrijeme obavijestiti javnost", kazala je Indexu danas Čuljak.

Poručila je da bi jednako zanimljivo, ako ne i zanimljivije, bilo da istražimo telefonske ispise nekih od najjačih političkih i medijskih figura u zemlji, kojima nije željela spomenuti ime.

Grbić nedostupan

Možda najzanimljiviji dio priče o "poslovnim" kontaktima na relaciji Grbić-Čuljak jest taj da su se s brojeva čije ispise posjedujemo čuli samo jednom, dok sve ostalo otpada na stotine i stotine SMS-ova. Index je tražio komentar i od Olivera Grbića, no ravnatelj policije se nije javljao na mobitel.

Pročitajte više