VIDEO Eksplodiralo golemo skladište streljiva u Ukrajini, 20 tisuća evakuiranih

Foto: YouTube/Ukrajinska vlada

U UKRAJINI je došlo do eksplozije u velikom skladištu streljiva, javljaju ruski mediji. Radi se o najvećem skladišu streljiva u Ukrajini, koje se nalazi u regiji Kharkov na istoku zemlje.

Zasad još uvijek nije poznato je li u eksploziji netko nastradao. Mediji javljaju kako je evakuirano oko 20,000 ljudi, a glavni ukrajinski vojni tužitelj Anatolij Matios rekao je kako je, prema preliminarnim podacima, do eksplozije došlo zbog sabotaže oko 3 ujutro po lokalnom vremenu.

Snimke iz Ukrajine prikazuju golemi prometni zastoj koji je nastao uslijed masovne evakuacije ljudi iz grada Balaklija, kod kojeg se nalazi skladište. Ruske RIA Novosti javljaju kako je evakuirana većina stanovnika tog grada. Inače, grad Balaklij nalazi se oko 100 kilometara od linije razgraničenja između ukrajinske vojske i proruskih separatista.




"Prvi val evakuacije je završio, većina populacije je evakuirana autobusima, koji se sad vraćaju u grad kako bi izvukli ostale. Snage sigurnosti obilaze kuće kako bi se uvjerile da su svi otišli", rekao je neimenovani lokalni dužnosnik za RIA Novosti.

Oko skladišta koje još uvijek gori uspostavljen je sigurnosni perimetar od sedam kilometara. U skladištu koje je eksplodiralo bilo je oko 140,000 raznog streljiva, od običnih metaka preko tenkovskih i topovskih granata, pa sve do raketa.

Kako javlja BBC, u prosincu 2015. došlo je do neuspješnog pokušaja paljenja tog skladišta. Oružje koje se nalazilo u skladištu bilo je uglavnom namijenjeno za opskrbu ukrajinskih trupa koje se na istoku zemlje bore protiv proruskih separatista.

U tom je sukobu od travnja 2014. poginulo više od 10.000 ljudi.

Pročitajte više