Ekstremni desničar iz Splita: Koalicija desnice polučila je sjajan uspjeh na izborima

Foto: Facebook

MARTIN Pauk, ekstremni desničar i bivši splitski vijećnik, objavio je na svom Facebooku fotografiju s kandidatom Domovinskog pokreta Arisom Martijem Zlodrom poručivši da je "koalicija desnice polučila sjajan uspjeh" na izborima u Splitu.

"Posljednja 72 sata - ukupno 4 sata sna. Tisuće poziva, stotine tekstova, sati i sati pregovora i kombiniranja, sve to s teško polomljenom nogom. Rezultat je tu, koalicija desnice je polučila sjajan uspjeh i osvojila dva mjesta u splitskom Gradskom vijeću. 
Nećemo izdati, nećemo iznevjeriti. Hvala vam od srca 2570 puta!", napisao je Pauk na Facebooku i objavio fotografiju sebe i DP-ovca Zlodre.

Puljak pomeo konkurenciju

Ivica Puljak i njegov Centar pomeli su konkurenciju na jučerašnjim prijevremenim izborima. Iako je izlaznost bila niža nego lani, Ivica Puljak i Centar dobili su par tisuća glasova više. Splićani su birali i 31 gradskog vijećnika s 11 kandidacijskih lista.

Prema najnovijim rezultatima izbora za Gradsko vijeće, Puljkov Centar ima 42.47 posto, HDZ ima 23.81 posto, Kerumov HGS 7.11 posto, Most 6.61%, SDP 5.75%, DP, HDS, HSP i Hrvatski suverenisti 5.63%. Možemo ima 3.79%, a Pametno za Split i Dalmaciju 2.56%. To znači da će Centar u Gradskom vijeću imati 15 vijećnika, HDZ osam, HGS 2, Most 2, SDP 2, a dva će zastupnika imati i DP, HDS i Suverenisti.

Pročitajte više