Elitna prostitucija u Esplanadi: "Upoznati smo sa slučajem, postupak je u tijeku"



ELITNI zagrebački hotel Regent Esplanade službenim priopćenjem se oglasio zbog medijskih navoda da je dvoje njihovih djelatnika uhićeno zbog optužbi da su sudjelovali u lancu organizirane prostitucije. "Uprava hotela upoznata je sa slučajem, no kako je postupak još uvijek u tijeku, nismo u poziciji dati bilo kakav komentar sve dok se ne donese presuda", poručuju iz Esplanade.

Uprava hotela tvrdi da se prilikom zapošljavanja provode sigurnosne kontrole, te da se zapošljavaju samo ljudi koji nisu bili kažnjavani. Služba sigurnosti poduzima sve kako bi u svakom trenutku sigurnost gostiju, djelatnika i cjelokupnog poslovanja hotela bila na prvom mjestu, poručuju iz Esplanade uz dodatak da su svi djelatnici hotela upoznati sa standardima ponašanja i odnošenja prema gostima.

Naglašavaju da informacije koje su se zadnjih dana mogle pročitati u pojedinim medijima nisu istinite i nemaju veze sa stvarnim događajima u hotelu. "Pa tako nije postojao gost iz Saudijske Arabije koji je naručio pozlaćenu zahodsku školjku ni moćna menadžerica iz Monetarnog fonda s trakom za trčanje, kao niti njemački diplomat koji je naručio prepeličja jaja iz Venecije", tvrde iz Esplanade, uz dodatak kako vjeruju da je autor ovih informacija "pretjeranom maštovitošću htio iskazati kako se u hotelu poštuju želje gostiju".

Također, iz Esplanade tvrde da slučaj nedavnog uhićenja američkog gosta u hotelu nema negativne konotacije. "Temeljita provedba od strane hotelskog osoblja odredbi Zakona o kretanju i boravku stranaca pomogla je hrvatskoj policiji pri uhićenju prijestupnika za kojim je Interpol tragao već dugi niz godina", tvrde iz Esplanade i dodaju da ugled hotela nije narušen nedavnim događajima.

Pročitajte više