Englez nađen kako trune u kolicima, ubrzo umro. Supruga priznala zanemarivanje

Foto: Google Maps

LORRAINE KHAN (65) priznala je tijekom suđenja da je zanemarivala svog dementnog supruga koji je umro nakon što je pronađen u invalidskim kolicima ispred njihovog stana u Liverpoolu.

Policija je pozvana u njihov dom 22. veljače 2018. i zabilježila kako je izuzetno prljav i pun miševa, a da se na Koongu Boon Khanu "vidjelo truljenje mesa". Navodno njegova obitelj nije uspjela potražiti liječničku pomoć i pokušala je rane liječiti antiseptičkom kremom Sudocrem. Boon Khan je živio sa svojom suprugom Lorraine Khan i kćerkom Juliette Khan.

Nisu pustile hitnu pomoć u stan

Sudac Liverpoola Crowna poštedio je jučer Lorraine Khan zatvorske kazne, ali je dodao kako je zbog zanemarivanja zapravo "iznevjerila" muškarca kojeg voli, piše Daily Mail.

Dana 22. veljače 2018. Lorraine Khan pozvala je hitnu pomoć i prijavila kako njen suprug ne diše. Djelatnici hitne pomoći odazvali su se na poziv, a kada su stigli na mjesto događaja, našli su Kennyja (78) izvan stana u invalidskim kolicima. Njegova kći Juliette im nije dozvolila da uđu unutra.

Pokušali su oživjeti Koong Boon Khana, ali nisu uspjeli te je proglašen mrtvim i obaviještena je policija.

Više rana od ležanja

Policijski službenik Gareth Ward osjetio je smrad čim je ušao u stan. Snimio je strašne uvjete na koje je naišao u stanu: nered i izmet miševa (kojih je bilo oko 20 u stanu).

Na obdukciji je utvrđeno kako je Khan na stražnjici i donjem dijelu leđa imao dvije velike i nekoliko manjih rana od ležanja, poznatih kao dekubitus. Patolog je izjavio kako je te rane već imao nekoliko mjeseci i da su mu sigurno nanosile "veliku bol".

Koong Boon Khan (78) imao je niz ozbiljnih zdravstvenih problema; uključujući demenciju, bronhopneumoniju, osteoartritis, emfizem i oboljenje jetre, no preminuo je od sepse koju je dobio zbog inficiranih rana na tijelu.

Pročitajte više