Erdogan hitno povukao vojnike s vježbe NATO-a: "Moja fotografija je na meti"

Foto: Getty, FAH

TURSKA je povukla svoje postrojbe s vojne vježbe NATO-a koja se održava u Norveškoj, piše hurriyet. Hitna obavijest o povlačenju vojnika s vježbe poslana je na zahtjev turskog predsjednika Recepa Tayyip Erdogana.

"Došlo je do incidenta u Norveškoj. Stavili su metu s neprijateljima na kojoj su bile fotografije Mustafe Kemala Ataturka i mene", pojasnio je svoju odluku o povlačenju vojnika Erdogan danas u obraćanju dužnosnicima vladajuće stranke AKP u Ankari.

"Kada smo čuli što se dogodilo, naš načelnik Glavnog stožera i ministar vanjskih poslova bili su na putu u Kanadu. Na vježbi NATO-a nalazi se 40 turskih vojnika. Odmah smo odlučili povući naše postrojbe i započet je proces njihova povratka u Tursku. Naknadno je meta s fotografijama neprijatelja korigirana, no mi ostajemo pri odluci o povlačenju vojnika", dodao je Erdogan.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Recepa Tayyipa Erdogana, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Erdogan.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više