Ericsson Nikola Tesla sklopio ugovore u ZND vrijedne više od 11 milijuna kuna

KOMPANIJA Ericsson Nikola Tesla je u predzadnjem ovogodišnjem mjesecu sklopila niz ugovora u zemljama Zajednice Neovisnih Država, čija ukupna vrijednost premašuje 11 milijuna kuna, priopćeno je iz te tvrtke.

Najznačajniji hrvatski izvoznik ICT opreme, usluga i rješenja time je osigurao kontinuitet izvoznih uspješnica u ovoj godini, a među tridesetak tržišta u Srednjoj i Istočnoj Europi te Srednjoj Aziji na koja kompanija plasira Ericssonovu tehnologiju, Rusija, Bjelorusija, Moldavija, pa i Gruzija zauzimaju važno mjesto.

Spomenuti iznos koji je utržen tijekom studenoga obuhvaća poslove ugovorene upravo na tim tržištima, a oni se odnose na nadogradnje fiksnih sustava istaknutih tamošnjih operatora na više razine, u jednom slučaju u pitanju je proširenje regionalne tranzitne centrale, a tu je i više ugovora za isporuku poslovnih sustava, postrojenja za napajanje te rashladne opreme i uređaja.

Ugovori se mahom odnose na nastavak suradnje s operatorima s kojima kompanija već niz godina ostvaruje poslovna partnerstva, no tu valja posebno istaći kako je jedan od ugovora sklopljen s novim kupcem - najvećim gruzijskim mobilnim operatorom Magticomom. U veoma zahtjevnom i kompetitivnom globalnom telekomunikacijskom tržišnom okruženju svaki novi kupac veoma je dobra vijest, pogotovu kada je riječ o suradnji u području mobilnih komunikacija koje karakterizira veliki potencijal za poslovni rast.

Pročitajte više