Erste & Steiermärkische banka uvodi uslugu mobilnog bankarstva

DANAS je Erste & Steiermärkische Bank d.d. predstavila uslugu mobilnog bankarstva u Hrvatskoj - Erste mBanking koja je jedinstvena te vrste u Hrvatskoj, a banka se time svrstala među prve banke u svijetu koje navedeni oblik usluge pružaju svojim klijentima.

Erste mBanking omogućava korisnicima mobilnih telefona, putem GPRS-a korištenjem JAVA aplikacije, kompletan pristup financijskom servisu koji je svojim obimom jednak kao i danas već klasična usluga Internet bankarstva.

Osim standardnih prednosti kao što su izbjegavanje odlaska u poslovnicu banke te manji troškovi obavljanja financijskih transakcija elektronskim putem, usluga Erste mBanking pruža k tome mogućnost obavljanja financijskih transakcija s bilo kojeg mjesta koje je pokriveno GSM-signalom. Pritom je trošak korištenja GPRS-a izuzetno malen obzirom da je količina podataka koji se razmjenjuju minimalna. Dodatna prednost Erste mBanking usluge je njena neovisnost o mobilnom operateru.

Banka svojim klijentima uz tradicionalne bankarske kanale pruža i mogućnost korištenja alternativnih kanala i novih tehnologija dostupnih što većem broju korisnika, rekao je Igor Strejček, voditelj Službe elektronskog bankarstva u Erste & Steiermärkische banci. Istaknuo je da se radi u potpunosti o hrvatskom proizvodu kojeg su razvili programerski stručnjaci iz Zagreba i Siemensovog regionalnog centra u Osijeku.

Erste mBanking usluga pruža mogućnost ažurnog pregleda stanja svih bankovnih računa korisnika, plaćanja računa odnosno obavljanja svih vrsta uplata i isplata, prebacivanja sredstava s računa na račun, uvida u arhiv proknjiženih transakcija, ugovaranja okvirnog kredita po tekućem računu, narudžbu čekova, uvida u dnevnu tečajnu listu, kalkulatora valuta i dr., pri čemu korisnici mogu odabrati sučelje na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Sigurnost u korištenju navedenih usluga na razini je stupnju sigurnosti kao i prilikom korištenja usluga Internet bankarstva.

 

Pročitajte više