ErsteandSteiermaerkische S-Leasing donirao "Dodiru" pomagala

Tvrtka ErsteandSteiermaerkische SLeasing donirala je danas Hrvatskoj udruzi gluhoslijepih osoba "Dodir" dva edukativna pomagala "SmartView 8000", ukupne vrijednosti 100 tisuća kuna, koja omogućavaju čitanje i učenje.

Pomagala će biti smještena u prostoru udruge u zagrebačkom Remetinečkom gaju, a donatori se nadaju kako će članovima te udruge pružiti podršku u savladavanju predrasuda prema osobama s invaliditetom.

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba "Dodir" nacionalna je nevladina i neprofitna organizacija, osnovana na inicijativu gluhoslijepih osoba s ciljem promicanja interesa gluhoslijepih osoba ostvarivanjem njihovih temeljnih ljudskih prava na edukaciju, rehabilitaciju, komunikaciju i socijalizaciju. U Hrvatskoj su registrirane 153 gluhoslijepe osobe, a prema podacima svjetske udruge gluhoslijepih osoba "Deafblind International" u Hrvatskoj postoji čak 900 do 1200 gluhoslijepih.

Tvrtka ErsteandSteiermaerkische S-Leasing dio je međunarodne kompanije Erste, a bavi se leasingom svih vrsta vozila, plovila, opreme i strojeva.

(Hina) xkt yaz

Pročitajte više