Eskalirao sukob u Dioklecijanovoj palači: Miladin završio u bolnici, Jelenić i Burić u policiji

Foto: Udruga Adria Art Annale

DARKO MILADIN, bivši Hajdukovac koji uređuje hotel u Dioklecijanovoj ulici, završio je jučer u splitskoj bolnici. Kako doznajemo od njegovog odvjetnika Marija Vukovića, oko 17 sati napali su ga predsjednik Udruge Adria Art Annale Antej Jelenić i još jedna nepoznata osoba.

Nepoznati je nasrnuo na Miladina i udario ga nekoliko puta u glavu nakon što je vidio da ga snima mobitelom. Tu je bio i Jelenić, koji je navodno također napao Miladina. Uskočili su u prostor oko kojeg se spore i za kojeg Jelenić tvrdi da ga je Miladin bespravno prisvojio.

Predsjednika Udruge AAA i člana Radničke frone privode prekršajnom sucu

Miladin je pozvao policiju koja je privela pet osoba.

Jelenića i Zorana Burića iz Radničke fronte odlučili su prijaviti za prekršaj članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tijekom popodneva privest će ih prekršajnom sucu.

Odvjetnik Vuković podnijet će, pak, protiv Jelenića i drugih kaznenu prijavu za čak tri kaznena djela. Nanošenje teške tjelesne ozljede, Miladin ima, kako doznajemo, lom nosa, prijetnju te narušavanje nepovredivosti doma ili poslovnog prostora.

Na 30 metara od Peristila

Jelenić je prije tri dana pozvao novinare da im objasni kako je Miladin zauzeo prostor kojeg su oni koristili godinama. U studenom prošle godine potpisao je da će Udruga AAA izaći iz prostora, tvrdi da im je bivši Hajdukovac obećao obnoviti prostoriju. Udruga za korištenje prostora nema ugovor s Gradom, ali im plaćaju naknadu za korištenje.

Prostor se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji svega tridesetak metara od Peristila. Jelenić je najavio da će okupiti široku frontu te da će zauzeti prostor jer ne žele da se srce grada pretvori u spavaonicu.

Markovina: Kakva je ovo država?

Zoran Burić nalazi se na listi Nove ljevice i Radničke fronte za Gradsko vijeće. Dragan Markovina, kandidat za gradonačelnika, potvrdio nam je da je Burić priveden. Koliko je on čuo, Burić je napadnut od strane Miladina i njegovih zaštitara.

"Ja sam čuo da su napadnuti. Pitam se, kakva je ovo država? Čovjek uđe u prostor koji je javni i nije njegov, a kada ljudi, koji ga koriste godinama, uđu u njega, on ih napadne", komentirao je slučaj lider Nove ljevice.

Udruga AAA: Miladin je udarao Burića šipkom, gurnuo ga je s terase

U Udruzi AAA navode da je Miladin metalnom šipkom razbio kameru mobitela, dok su pokušavali snimiti situaciju kroz procjep između čelične ploče i zida.

"Par minuta kasnije čuli smo zapomaganje. Nismo odmah shvatili da je to Zoran Burić. Otišao je na gradilište da spasi mobitel koji je zapeo u procjepu jer ga Miladin nije puštao. Miladin je pokušao Burića gurnuti sa skala, šipkom ga je udario po nozi, tukao ga je i rukama. Burić je zvao Jelenića u pomoć. Vikao je da će ga Miladin ubiti i da ga udara šipkom. To je zvučalo grozno. Antej je preskočio ogradu i pokušao smiriti situaciju. Miladin je šakama napao Anteja i jako ga ugrizao za uho. Sve se odvijalo na rubu terase visoke tri, četiri metra. Miladin je gurnuo Zorana s terase i on je pao. Svo troje su ozlijeđeni, ali je policija jedino Miladinu odlučila pružiti liječničku pomoć i tako je stala na stranu njegove nasilne bande. Pet članova udruge strpali su u maricu i odveli u postaju kao da smo mi nasilnici, a ne oni koji trpe nasilje i prijetnje od Miladina i njegovih", stiču u Udruzi.

 

 

Pročitajte više