Evo gdje će stranke čekati rezultate: Raskošno kod HDZ-a, Pametno će si od kuće donijeti hranu i piće

Foto: FAH (izborna noć u Kolindinoom stožeru)

U NEDJELJU je dan D kad će najveće političke stranke od veselja ili tuge piti do kasno u noć. Neki će pak po prvi puta osvojiti mandate za ulazak u Sabor pa razloga za feštu itekako ima.


Raspitali smo se gdje će tko biti kao i ono najvažnije, koliko će potrošiti za samo jednu noć. Međutim, taj odgovor nismo dobili. Skrivaju ga i SDP i HDZ, dok ni ostali nisu rječiti po tom pitanju.

No, počnimo od dvije najveće. HDZ i SDP. Upravo će netko od njih biti mandatar nove Vlade, iako će, sudeći prema anketama imati problema sa sastavljanjem pa će se vjerojatno među strankama na veliko trgovati mjestima.

HDZ i SDP ne otkrivaju cijene velikih proslava

HDZ koji je uvjeren u svoju pobjedu pa tako neki članovi predsjednika stranke Tomislava Karamarka već oslovljavaju s "premijeru", izbornu noć provest će u restoranu Gastro Globus kod Zagrebačkog Velesajma. Restoran može primiti do 1500 ljudi, ali u HDZ-u nam ne otkrivaju koliko će ih taj luksuz stajati. Glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka nam nije odgovarao na pozive niti na poruke u kojima smo pitali za cijenu.

U SDP-u također ne otkrivaju cijenu. Glasnogovornica SDP-a Danica Juričić Spasović za Index je rekla da će stranka provesti izbornu večer u Tvornici, ali kaže kako nema informacije o tome koliko će sve koštati kao i hoće li netko nastupati.

MOST bi sudeći prema predviđanjima anketa trebao biti najveće iznenađenje na ovim parlamentarnim izborima i ujedno postati treća najjača stranka u Hrvatskoj. Međutim unatoč tako pozitivnim najavama, oni kažu nam, ostaju skromni.


Tako su za izbornu noć odabrali restoran RougeMarin u Folnegovićevom naselju.

"Restoran može primiti maksimalno 250 ljudi. Već smo se ranije s vlasnikom dogovorili za taj restoran dok nam još ankete nisu davale ovako velike brojke, no nismo htjeli odustati. Dogovor je dogovor, iako ne znam kako ćemo svi stati, ali snaći ćemo se. Cijela proslava neće biti skuplja od 30.000 kuna. Nećemo nikakve nastupe pjevača imati, puštat ćemo glazbu s CD", rekao je za Index Nikola Grmoja, glasnogovornik MOST-a.

Štedljivi Bandić i Holy

Milan Bandić organizirao je izborni stožer u prostorijama svoje stranke Koalicija rada i solidarnosti Milan Bandić 365 u Praškoj.

"Nećemo potrošiti ništa, skromno će biti kao i kampanja, neće biti nikakvih nastupa", rekla je za Index Mateja Vukmirović.

Živi zid dočekat će izborne rezultate u hotelu Laguna na Trešnjevci, a isto tvrde da će biti skromni.

"Mi smo štedljivi, no ne možemo otkriti koliko će nas proslava koštati jer je to naše diskrecijsko pravo", rekao je za Index Ivan Pernar.

ORaH će pak izbornu noć provesti u Prečkom u restoranu Servus.

"Prostor smo platili 3000 kuna, nemamo neke velike troškove jer smo dijelom dobili donacije u hranu i piće, a muziku ćemo puštati s CD-a. Uglavnom bit će u našem stilu, skromno, ništa skupo, nemamo novaca za takve stvari", rekao je glasnogovornik ORaH-a Dejan Šarčević.

Pametno: Svatko će si od doma donijeti hranu i piće

Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno za Index je rekla da će izbornu noć provesti u prostorijama stranke u Splitu u Gundulićevoj 26 a.

"Sve će nas stajati ravno 0 kuna. Svatko će sebi od doma donijeti za jesti i piti. Ne trošimo od budžeta kampanje za proslave", rekla je Puljak.

Josipović i Čačić u Internacionalu

Glasnogovornica Ive Josipovića Jasmina Kapetanović za Index je otkrila kako će koalicija Uspješna Hrvatska imati doček izbornih rezultata na dvije lokacije.

"Prvo ćemo biti u stožeru stranke Naprijed Hrvatska i to uži krug stranke već od poslijepodneva. Većina će pak biti u hotelu Internacional gdje će u 22 sata stići predsjednik Reformista Radimir Čačić iz Varaždina i tada ćemo se svi okupiti u tom hotelu. Ne znamo koliko će sve koštati", rekla je Kapetanović.

Pročitajte više