Evo kako čovjek s kojim pregovara Plenković pronosi slavu Hrvatske

Screenshot: Twitter

DRUŠTVENIM mrežama kruži objava na Twitteru britanskog sveučilišnog profesora Erica Gordyja u kojoj je komentirao brkove Marka Skeje.

Gordy je profesor na University College London, točnije na odjelu sveučilišta koje se bavi slavenskim narodima i istočnom Europom. Stoga nije čudno što je ova tema zaintrigirala profesora SSEES-A - UCL School of Slavonic & East European Studies, kako je puni naziv ovog odjela UCL-a.

"Ovo je zabavno, na slici je tip koji je održao novinsku konferenciju tvrdeći da nije fašist", napisao je Gordy na svom Twitteru.

Na slici se, jasno, nalazi Marko Skejo s kravatom na kojoj se nalazi natpis "Za dom spremni" i s prilično karakterističnim brkovima.

Marko Skejo, s kojim Plenković ozbiljno pregovara, prije dvadesetak dana je šetao u majici na kojoj se veliča nacistički pohod na Staljingrad.

Ovaj član HČSP-a jednom je prilikom, nakon mise za Antu Pavelića, rekao za Index da je to bio "najveći sin hrvatskog naroda" i da je "u datim povijesnim okolnostima činio najbolje što je mogao za hrvatsku državu".

Na pitanje što je s logorima, Jasenovcem i Gradiškom, Skejo je odgovorio: "Nisu to bili logori, nego bolnice otvorenog tipa u kojima su stradali samo dokazani neprijatelji hrvatske države i najteži bolesnici."

Skejo je tijekom devedesetih kao zapovjednik HOS-a marširao otvoreno slaveći ustaše i Pavelića.

No, kaže da nije fašist.

>> Tko je Splićanin s "Hitlerovim brkovima"? Dežurni splitski ustaša, osuđen za gospodarski kriminal

 

Pročitajte više