Favorit za novog lidera UKIP-a nokautiran u Europskom parlamentu

Screenshoot: YouTube

FAVORIT za mjesto novog predsjednika britanske euroskeptične stranke UKIP, Steven Woolfe, prevezen je u bolnicu nakon što je u tučnjavi sa stranačkim kolegom u Europskom parlamentu dobio težak udarac u glavu.

Woolfea je navodno udario drugi član UKIP-a, Mike Hookem, na sastanku europskih zastupnika te stranke. Guardian prenosi da je svađa izbila kada je Woolfe optužen da namjerava prebjeći u redove Konzervativne stanke, koja trenutno vlada Velikom Britanijom.

Hookem, inače bivši pripadnik RAF-a, britanskih zračnih snaga, prigovorio je Woolfeu nešto po tom pitanju. Očevici tvrde da je Woolfe na to skinuo sako i pozvao kolegu da stvar riješe vani. U obračunu koji je uslijedio Woolfe je dobio udarac u glavu, ali s mjesta okršaja otišao je na parlamentarno zasjedanje na kojem je pola sata kasnije čak i glasao.

Pune posljedice udarca osjetio je naknadno. Parlament je napustio usred glasanja, i nedugo potom kolabirao u hodniku. Prevezen je u bolnicu, gdje je ustanovljeno da mu život nije u opasnosti, ali ipak je zadržan na promatranju.

Hookemova glasnogovornica je porekla da je došlo do tučnjave, no Guardian navodi kako je Woolfe iz bolničkog kreveta za napad ipak optužio tog kolegu.

"Napao me i zadao udarac", rekao je Woolfe. "Nisam tražio fizički obračun. Htio sam da stvari riješimo vani jer je sastanak izmicao kontroli, a Mike je to očito krivo shvatio."

Britanski desničari očito su napeti zbog nedavnih događaja u njihovoj stranci.

Prvo je predsjednica UKIP-a Diane James podnijela ostavku nakon svega 18 dana na čelu stranke, a onda je Woolfe priznao kako je razmišljao o prelasku Konzervativcima. Na kraju je zaključio kako samo snažan UKIP može jamčiti da će Brexit proveden, pa se predomislio i odlučio kandidirati za novog predsjednika stranke, piše Guardian.    

Pročitajte više