FBI pretražio kuću voditelja Trumpove kampanje

Screenshot: YouTube
 
AGENTI FBI-a oduzeli su dokumente i ostale materijale iz kuće Paula Manaforta, šefa kampanje predsjednika Donalda Trumpa, u sklopu istrage o navodnoj umiješanosti Rusije u izbore 2016., objavio je u srijedu The Washington Post.
 
Istražitelji su Manafortovu kuću u Virginiji pretražili 26. srpnja na temelju sudskog naloga, piše list. Dogodilo se to dan nakon što se Manafort susreo s članovima senatskog odbora za tajne službe, 
navodi Post pozivajući se na izvore bliske istrazi.
 
Obavještajne službe optužile Moskvu za pomoć Trumpu u pobjedi
 
Manafort, Trumpov najstariji sin Donald mlađi i zet Jared Kushner ispitani su o optužbama o ruskom miješanju u predsjedničke izbore u SAD-u i o spornom susretu s ruskom odvjetnicom u lipnju 2016. Njih su se trojica susrela sa ženom za koju im je rečeno da je pravna zastupnica ruske vlade koja može imati štetne informacije o demokratskoj predsjedničkoj kandidatkinji Hillary Clinton.
 
Istražitelji ispituju je li bilo dosluha između Kremlja i Trumpove republikanske kampanje. Obavještajne službe zaključile su da je Moskva nastojala naštetiti Clinton i pomoći Trumpu da pobijedi na   predsjedničkim izborima 2016. Rusija je zanijekala bilo kakvu umiješanost, baš kao i što je Trump zanijekao dosluh s Moskvom. 

Pročitajte više