Ferenčak podivljao zbog povezivanja utrke na Sljemenu s homoseksualcima

SVEČANU atmosferu koja je u zagrebačkom hotelu Westin vladala tijekom predstavljanja krune za prvu snježnu kraljicu narušio je incident kojem su osim predsjednika Hrvatskog skijaškog saveza Srećka Ferenčaka i ekipe Nove TV nazočili i Indexovi novinari.

Nakon što je Ferenčak u društvu dizajnerice Gordane Galović i ekipe Rogaške predstavio prekrasnu kristalnu krunu, novinari su ostali zatečeni ljepotom i originalnošću spomenute statue. Prema ustaljenom običaju, Ferenčaka smo pokušali uhvatiti za još jednu izjavu. No, prije nas do predsjednika Saveza je ipak uspjela doći novinarka Nove TV.

Zbog ambijenta je zamolila Ferenčaka za intervju u dvorani gdje će predstavnici reprezentacija pratiti sutrašnji ždrijeb. Kako je gospodin pristao, krenuli smo za njima, u nadi da ćemo uspjeti doći do još koje izjave. Čekali smo da novinarka obavi posao i razgledavali ambijent.

Nakon nekoliko minuta primijetili smo da nešto ne štima; kamere su se ugasile, a Ferenčak se neugodnim tonom obratio snimatelju.

"Što to ona mene pita? Kaj smo mi rasisti? Hoćeš nešto dobro napravit za grad, na kraju ispada da dovodiš pedere." - ljutito je govorio Ferenčak.

Uključili smo se u priču i konačno shvatili o čemu se radi. Naime, novinarka Nove TV Ferenčaku je spomenula priopćenje koje su predstavnici festivala Queer Zagreb objavili uoči nastupa Village Peoplea, Anite Ward i Glorie Gaynor na Snow Queen Disco Feveru. U priopćenju su organizatori Snježne kraljice pohvaljeni zbog dovođenja izvođača koji su postali svojevrsne ikone gay pokreta.

Novinarka je Ferenčaka upitala je li upoznat sa spomenutim priopćenjem i, ako je, kako to komentira. Predsjednik je na sam spomen termina gay ostao zatečen, te je u nevjerici pogledavao čas u pod, čas u ekipu Nove TV. 

Upitali smo ga što se zapravo dogodilo, a on je tek ljutito spomenuo da mu nije jasno o čemu novinari Nove TV zapravo pričaju.

"Rekli ste gay, što to znači? Pederi, homoseksulaci, sve su to iste riječi. Lijepo ste sve snimili, pa si pogledajte. Znam ja vrlo dobro što ste me pitali! Ma kakvi pederi, zaista ne mogu vjerovati." - bjesnio je Ferenčak.

Novinarka Nove TV ostala je zatečena reakcijom predsjednika skijaškog saveza, pa se prestala truditi istome objasniti o čemu se zapravo radi. Koliko smo uspjeli shvatiti, novinarka je samo željela saznati je li Ferenčak upoznat s priopćenjem Queer Zagreba, odnosno s imidžem glazbenika koji će nastupiti na spektakularnom koncertu Snow Queen Disco Fever.

"Mene ne zanimaju nikakve seksualne preference. Grupe koje nastupaju dovela je strana agencija, ja samo znam da se radi o svjetski poznatim glazbenicima." - dodao je Ferenčak.

Nakon viđenog osjetili smo poziv da se uključimo u raspravu, no riječ više od Ferenčaka ipak nismo uspjeli dobiti. Više sreće od nas imala je novinarka Nova TV kojoj se Ferenčak bijesno obratio prije nego što ljutito odmarširao iz dvorane.

"Tko vas je poslao ovdje? Urednica? Koja urednica? A, Mirjana Hrga, dobro, dobro..." - kazao je Ferenčak. Iz džepa je izvadio mobitel i napustio mjesto događaja.

Dea Redžić
Foto: Dragan Predojević

Pročitajte više