Filipinska vojska ubila šest terorista povezanih s Al Qaidom



FILIPINSKI marinci ubili su visoko rangiranog člana terorističke grupe povezane s Al Qaidom i pet drugih militanata u napadu na pobunjenički kamp na jednom od južnih otoka rano u nedjelju, rekao je visoki dužnosnik filipinske vojske.

Odred za specijalne operacije marinskog korpusa filipinske vojske izvršio je napad na kamp na otoku Jolo, nakon obavještajnih izvještaja koji su sugerirali da se tamo nalaze Umbra Jumdail i Albader Parad, dvojica vođa grupe Abu Sayyaf, povezan s Al Qaidom.

Četvero civila također je potvrdilo da je u akciji ubijen Parad, a s njim je stradao i Jumadailov mlađi brat.

"Ovo je vrlo velik uspjeh u našoj kampanji protiv terorizma, jer svi znamo da je Parad bio jedan od utjecajnijih vođa grupe. Ovo će imati poguban utjecaj za moral ostalih članova grupe, jer će znati da se ne mogu sakriti od ruke zakona", rekao je Associated Pressu jedan vojni zapovjednik.

U napadu je stradao jedan marinac, a još troje ih je ranjeno, dok su se militanti razbježali nakon što su ih marinci uhvatili nespremne.

Abu Sayyaf, grupa koja broji oko 400 članova, okrivljena je za brojne bombaške napade, odsijecanja glava i otmice Filipinaca i stranaca. Vjeruje se da je grupa usko povezana s Al Qaidom, od koje dobiva sredstva. Američka vlada ponudila je 100.000 dolara nagrade za Jumdaila, te 15.000 za Parada.

Pročitajte više