Fina zaposlila i sestru uhićenog Bandićevog šefa Groblja

ANAMARIA ŠEGOTA, sestra nedavno uhićenog direktora zagrebačkih groblja i bandićevca Patrika Šegote, zaposlena je u tvrtki Fina gotovinski servisi. Radi na mjestu HR stručnjaka, odnosno zapošljava nove ljude u tu tvrtku. Prije toga nije imala iskustva na sličnim poslovima.

Spominjala se u aferi Mirogoj kad joj je uhićen brat, direktor groblja Patrik Šegota

Bila je hostesa, manekenka i miss veljače na kalendaru poljoprivredne zadruge Vrbnik za 2012. godinu. Radila je i na recepciji fitness-centra, zatim kao promotorica tekstilne tvrtke, ali i u banci.

Koliko vidimo s njenog LinkedIn profila, profesije u kojima se nalazila nisu bile slične ovom poslu na koji je primljena u Finu GS. 

No, ono što je za ovu priču važnije jest da se spominjala u aferi Mirogoj kad su uhićeni Bandićevi suradnici.

Ona je sjedila u nadzornom odboru privatne tvrtke koja je dobila sve kućice na više nego sumnjivom natječaju koji je ispred gradskih groblja provodio njen brat. Nakon što je Provjereno otkrilo aferu, Šegota je podnio ostavku, a onda je u srpnju ove godine i uhićen.

U Fini GS ne žele reći je li bio natječaj prije nego što je zaposlena i kako su baš nju odabrali 

Od Fina gotovinskih servisa htjeli smo saznati je li njihova zaposlenica Anamaria Šegota završila neki fakultet, odnosno kakve su njene kvalifikacije da postane glavna osoba za kadroviranje u tvrtki-kćeri velike Fine. Poslali smo upit u kojem smo tražili da nam kažu je li bio proveden natječaj kako bi se Šegota zaposlila, no na to nam pitanje, u dobrom starom stilu Fine, nisu odgovorili.

Htjeli smo znati, ako nije bilo natječaja, kako je odabrana upravo Anamaria Šegota. Kako su onda znali da je baš ona tada tražila posao, kako su odredili da bi bila najbolja osoba za kadroviranje i zapošljavanje, pogotovo ako takvo što, ponovit ćemo, nikad nije radila.

Odgovor koji smo dobili nema ni jedan podatak koji smo tražili, šute i o njenim kvalifikacijama

Evo što su odgovorili: "Tvrtka Fina gotovinski servisi sve dosadašnje procese zapošljavanja provodila je sukladno propisima i zakonskim aktima kojima podliježe, a što će nastaviti i raditi u budućnosti. Jednako tako, zapošljavanje navedene zaposlenice na poziciji u Službi za ljudske resurse u tvrtki Fina gotovinski servisi d.o.o. provedeno je sukladno propisima koji su bili na snazi u trenutku zapošljavanja te postupkom zapošljavanja definiranim internom Procedurom zapošljavanja radnika. Navedeno zapošljavanje provedeno je kao što je prethodno spomenuto, a izbor je temeljen isključivo na kriterijima izvrsnosti, kompetentnosti i stručnosti kandidata koji će svojim sposobnostima, iskustvom i vještinama doprinijeti ostvarenju poslovnih ciljeva tvrtke."

Kao što možete zaključiti, u tom odgovoru nema ni jednog podatka koji smo mi zatražili. 

Ali zato smo na njenom LinkedIn profilu našli da je završila Fakultet u Travniku 2018. godine, smjer ekonomija, marketing, menadžment i prodaja. Prije toga je od 2011. do 2015. godine studirala na Veleučilištu u Rijeci, i to, kako piše, ekonomiju i poduzetništvo.

Pričalo se da je Bandić bjesnio na Šegotu zato toga što je Anamaria bila umiješana u aferu Mirogoj

Nakon toga smo ponovili pitanje "Jesu li bili provedeni interni i vanjski natječaji za radno mjesto HR specijalista u Fina gotovinskim servisima 2019. godine, kad je zaposlena na to radno mjesto Anamaria Šegota?" no odgovor ni tad nije stigao.

Kad je Patrik Šegota uhićen, pojavila se informacija da je s njim uhićena i sestra, no tad se radilo o drugoj sestri, Tamari. Šegota je uhićen zbog afere u kojoj je sudjelovala i Anamaria. Tereti ga se da je pogodovao poduzetniku kod dodjele kućica na Mirogoju i prilikom ugovaranja građevinskih radova na zagrebačkim grobljima.

Finom GS, kao i glavnom Finom, gdje se podosta ljudi zaposlilo bez natječaja - koji su obavezni - upravlja Dražen Čović 

Tad su se pojavile priče da je Milan Bandić bijesan na Šegotu upravo zbog toga što mu se dogodilo da mu sestra bude u nadzornom odboru firme za koju namještaju natječaj.

>>Prije nego je Fina uhljebila ovu ženu za direktoricu, platili su joj da ih savjetuje

>>Fina zaposlila još jednu direktoricu bez natječaja, ne žele otkriti na koliku plaću

>>Kum šefa Fine dobio milijun kuna za razvoj restorana iz Fonda u kojem sjedi šef Fine

Kako je Anamaria Šegota u toj aferi dalje prošla, nije poznato, ali na ovom bi poslu trebala biti poprilično sigurna.

Ono što znamo jest da je na čelu Fina gotovinskih servisa isti čovjek koji je na čelu krovne tvrtke Fina, predsjednik uprave Dražen Čović. A o sumnjivim zapošljavanjima bez natječaja u Fini već smo naveliko pisali.

Pročitajte više