Financial Times: Ovo cementira poziciju Rimca kao etablirane snage u industriji

Foto: Rimac Automobili

VIJEST o Rimčevom preuzimanju Bugattija objavio je i Financial Times, vjerojatno najutjecajniji poslovni medij na svijetu.

> Rimac preuzima Bugatti, sjedište u Hrvatskoj

Rimčevo preuzimanje Bugattija FT opisuje kao "deal koji cementira poziciju Rimca kao etablirane snage u autoindustriji".

Nova kompanija zvat će se Bugatti Rimac i vodit će je Mate Rimac, navodi FT dodajući kako je Rimac kompaniju osnovao 2009. u svojoj garaži te je otad postao jedan od traženijih tehnoloških inovatora u industriji.

"Velik iskorak za Bugatti"

Činjenica da će Bugatti kontrolirati specijalist za električne automobile je velik iskorak za Bugatti, kompaniju poznatu po svojim glasnim hiperautomobilima i motorima od 16 cilindara.

No napredak tehnologije baterija doveo je do postizanja brzina koje ne mogu doseći ni najnaprednija vozila koje pogone motori s unutarnjim izgaranjem, navodi FT uz primjer Rimčeve Nevere, koja bi trebala biti najbrži serijski automobil ikad proizveden (tu titulu je dosad držao Bugatti Chiron).

Što će sad Bugatti Rimac? Prvo hibride, a onda potpuno električne automobile 

Rimac je, prenosi FT, rekao da će do kraja dekade Bugatti proizvesti potpuno električni automobil, ali dotad će se fokusirati na hibridne modele. 

"Možemo imati dvije paralelne, potpuno različite proizvodne linije", rekao je Rimac, koji je Bugatti usporedio sa švicarskim satovima, a Rimac Automobile s Appleovim satovima, navodi FT.

Pročitajte više