Firma koja je noćas gorjela je dio Pripuzovog CIOS-a. Vatrogasci opet odjurili tamo

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Sinoć je kod Oroslavja izbio veliki požar u tvrtki koja se bavi skupljanjem otpada. U krugu tvrtke Eko-Flor Plus u Mokricama kod Oroslavja zapalio se nerazvrstani otpad. Požar je zahvaljujući promptnoj reakciji vatrogasaca brzo ugašen. Vatrogasci su rekli i kako nije bilo opasnosti za lokalno stanovništvo.

No jutros nešto iza 11 sati vatrogascima je stigla nova dojava za intervenciju. Vjerojatno se radi o izdimljavanju na mjestu požarišta i najmanje jedno vatrogasno vozilo ponovno se nalazi na intervenciji u Eko-Flor plusu. 

Tvrtka Eko-Flor Plus bavi se sakupljanjem komunalnog i neopasnog otpada, a zapalio se nerazvrstani otpad, rekao je ranije danas zapovjednik postrojbe Dražen Sinković. Kazao je i da se brzim uočavanjem požara i brzom dojavom te pravovremenom intervencijom vatrogasaca sve odvijalo brzo te da je spriječeno veće zadimljavanje.

Dojavu o požaru vatrogasci su dobili sinoć u 23:26. Gašenje je krenulo oko 23:30, a u 40 minuta do sat vremena vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar. Vatru je gasilo 40-ak vatrogasaca s osam vozila.

U sinoćnjem požaru nije bilo ozlijeđenih. 

Tvrtka Eko-Flor Plus je inače u sastavu Cios Grupe čiji je vlasnik Petar Pripuz. 

 

Priopćenje Eko-Flor Plusa

Jutros su se oglasili i iz Eko-Flor Plusa.

"Požar koji je sinoć, prema prvim procjenama na površini manjoj od 50 četvornih metara izbio na dijelu otvorenog skladišta reciklažnog centra EKO-FLOR PLUS-a u Mokricama, pod kontrolu je stavljen već unutar jednoga sata te ubrzo ugašen.

Brzoj i učinkovitoj vatrogasnoj intervenciji doprinijeli su osigurani interni požarni koridori te funkcionalna hidrantska mreža unutar poslovnog kompleksa za koji su ishođene sve potrebne dozvole za rad, uključujući dozvolu za gospodarenje otpadom. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a prema već iznesenim tvrdnjama vatrogasnih ekipa na mjestu događaja, nisu zabilježene ugroze ili drugi oblici štetnoga utjecaja na okoliš i stanovništvo. Požarom nisu bila zahvaćena postrojenja ni objekti društva te nema materijalne štete.

S obzirom na to da je očevid u tijeku, a zbog toga pristup lokaciji i dalje ograničen, trenutno raspoložive informacije upućuju na to da je došlo do površinskog zapaljenja komunalnog otpada izdvojenog, postupcima sortiranja i obrade, iz odvojeno sakupljene plastične ambalaže (žute vrećice). Predmetni ostatni materijal je bio privremeno uskladišten te pripremljen za otpremu i daljnju obradu u postrojenju za mehaničko-biološku obradu (MBO).

Točan uzrok i okolnosti požara bit će poznati nakon očevida.

Svim angažiranim interventnim timovima, lokalnoj zajednici u cijelosti te zaposlenicima koji su se stavili na raspolaganje u slučaju potrebe, zahvaljujemo na angažmanu u koordiniranoj, brzoj i profesionalno realiziranoj intervenciji", priopćili su iz Eko-Flor Plus.

Pročitajte više