Fizioterapeuti organiziraju manifestaciju "POKRENI SE - BUDI ZDRAVIJI" od 6. do 12. rujna u Zagrebu

U ZAGREBU će se od 6. do 12. rujna održati manifestacija za promociju zdravlja i prevenciju bolesti pod sloganom "Pokreni se budi zdraviji", a u povodu Međunarodnog dana fizioterapeuta koji se obilježava 8. rujna, najavila je danas Hrvatska udruga fizioterapeuta (HUF).

Cilj je manifestacije upozoriti hrvatsku javnost na pokretljivost tijela kao važan čimbenik i prevenciji bolesti. Želimo motivirati građane, a osobito mlade, koji su sve skloniji sjedilačkom načinu života uz TV, kompjutor i sl. na veću tjelesnu pokretljivost kao zdraviji stil življenja, istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica HUF-a Mirjana Grubišić.

U sklopu manifestacije bit će održane tribine i okrugli stolovi, a u subotu i nedjelju događaji će biti organizirani na Sljemenu i Jarunu.

U subotu, 11. rujna, HUF i Hrvatsko planinarsko društvo pozivaju građane da se uključe u akciju "Na Sljeme, na Sljeme". Ujutro kod tunela u Gračanima vodiči planinarskog društva povest će skupine građana Leustekovom stazom prema planinarskom domu na Puntijarki. Polazak je u tri navrata, u 9 sati, 9,30 sati i 10 sati, tako da građani mogu sami odlučiti kada će doći i krenuti prema Sljemenu.

Na Jarunu će se u nedjelju, 12. rujna, održati središnja manifestacija pod geslom "Provjerite svoju pokretljivost" na kojoj će brojni sportski i rekreacijski klubovi predstaviti svoje aktivnosti. Građani svih dobnih skupina moći će se uključiti u tjelovježbu ili neki od sportova kao što su kanu, veslanje, košarka, nogomet, odbojka i rukomet na pijesku, softball, badminton, rolanje itd.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više