Flego podržao 8 od 9 prijedloga predstavnika studenata bivšeg Veleučilišta

MINISTAR znanosti i tehnologije Gvozden Flego razgovarao je danas s predstavnicima dijela studenata bivšeg splitskog Veleučilišta te je podržao 8 od 9 njihovih prijedloga, priopćeno je iz Ministarstva.

Zaključeno je kako nema razloga da se najvećem broju prijedloga ne udovolji, s obzirom na to da su oni u potpunosti sukladni Uredbi o pripajanju Veleučilišta (VEST) splitskom Sveučilištu, navodi se.

Sporan je prijedlog kojim se zahtijeva zadržavanje VEST-a u nazivu novoosnovanog Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, s obzirom na to da o nazivu svojih odjela može odlučivati isključivo Sveučilište, koje je to već i učinilo donošenjem odluke o osnivanju spomenutog odjela, dodaje se u priopćenju.

Također, ustrojbene jedinice Sveučilišta ne bi mogle u svom nazivu sadržavati nazive nekih donedavnih ili postojećih visokoškolskih ustanova.

Maja Cvitan demonstrativno je napustila sastanak na samom početku, nakon što je ministar na pitanje o početku nastave odgovorio da bi nastava već počela da neki od prisutnih studenata nisu onemogućili primopredaju dokumentacije, stoji u priopćenju.

Pročitajte više