Flego: Treba uvesti moratorij na odluke ministra Fuchsa

"TRAŽIMO da se na svaku odluku i na sve buduće inicijative Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa stavi moratorij. Nema smisla da sadašnji ministar određuje zadaće budućeg", izjavio je danas SDP-ov Gvozden Flego. Zaključio je da ako se danas predlože nova zakonska rješenja te se ista donesu u jesen, ona će se primjenjivati tek za jednu ili dvije akademske ili školske godine.

Žestoko su kritizirali ministra Fuchsa ističući kako u zadnjih godinu dana iz njegova kabineta nije izašlo ništa dobro. Naročito su istaknuli kako je ministar Fuchs pristao da se proračun Ministarstva smanji za devet posto, a što je, kažu, rezultiralo dramom s udžbenicima. Predbacili su mu i što dozvoljava razrede sa 30 učenika iako prema Pedagoškom standardu koji je izglasan u Saboru razred može brojati 28 djece.

Marija Lugarić osvrnula se i na probleme oko polaganja državne mature, kao i nepravilnosti oko e-matice, dok Daniel Mondekar veliki propusti vidi u povlačenju sufinanciranja projekata iz europskog fonda teškog 55 milijardi eura. Time se, ustvrdio je, naša znanost svela na nacionalno financiranje.

Pročitajte više